Forening af ejere i en ejerlejlighedsejendom, hvor man bliver medlem, hvis man står som ejer af en af lejlighederne.

Ejerlejligheder ejes individuelt, men grunden den ligger på samt fællesarealer, ejes af ejerforeningen, altså alle lejlighedsejerne.

Ejerforeningen er et slags driftsfællesskab, der har til formål at administrere de fælles anliggender, der måtte findes i de givende boligforeninger. Som ejer af en ejerlejlighed skal man udover at betale udgifter til egen lejlighed, også betale en del af boligforeningens driftsudgifter.

Dette gøres ved en fast betaling til ejerforeningen. Ejerforeningens indtægter dækker først og fremmest boligforeningens almindelige driftsudgifter. Dog dækker de også såfremt dele af fællesarealerne skal bebygges eller renoveres.

De beslutninger der træffes i en ejerforening, træffes ved generalforsamlinger, hvor beslutninger sædvanligvis træffes på baggrund af afstemninger.

Som ejer af en ejerlejlighed har man som minimum én stemme. Antallet af stemmer man som ejer besidder, bestemmes ofte ud fra lejlighedens størrelse i forhold til boligforeningens andre lejligheder (fordelingstal).


Køberrådgivning
ved boligkøb

Læs mere →

Samlever
med på skødet

Læs mere →

Forældresalg
til barn

Læs mere →

Skilsmisse
Få ændret skødet

Læs mere →

Omskødning
mellem flere ejere

Læs mere →

Ugifte
Få ændret skødet

Læs mere →

Få en uforpligtende samtale om din sag

 1. Navn:
  Udfyld venligst dit navn
 2. Mail:
  Udfyld venligst din email adresse
 3. Tlf nr.
  Udfyld venligst dit tlf nr.
 4. Emne:
  Invalid Input