Forside » Gode tips » Undgå disse dyre fejl ved boligkøb

Undgå disse dyre fejl ved boligkøb

undgå fejl ved boligkøb

Når du køber hus eller ejerlejlighed, er det essentielt at undgå dyre fejl. Derfor er det vigtigt, at du får belyst alle sider af dit boligkøb inden handlen indgås endeligt og bindende.

Hvorfor er det ikke nok ”bare” at få lavet et skøde?

Mange boligkøbere har den opfattelse, at skødet er det vigtigste i en bolighandel og at der egentlig ikke er behov for yderligere køberrådgivning.

Skødet er dog blot en offentlig registrering af ejerskiftet i tingbogen, ved domstolene. Skødet sikrer således kun købers ejerskab i relation til ejendommen, men ændrer ikke på de vilkår der allerede er aftalt i købsaftalen.

Derfor giver et skøde ingen sikkerhed for at ejendomshandlens juridiske grundlag, er i orden.

Endvidere optimerer skødet ikke handelsvilkårene for køber på nogen måde i forhold til købsaftalen.

Det er derfor vigtigt, at man som boligkøber finder en professionel rådgiver som kan sikre at købsaftalen optimerer handelsvilkårene og købers juridiske rettigheder mest muligt, før handlen bliver bindende – og inden der laves skøde.

Ejendomsmæglerens rolle

Hvis du er ved at købe bolig via en ejendomsmægler er det vigtigt at slå fast, at ejendomsmægleren udelukkende er ”sælgers mand”. Ejendomsmægleren er forpligtet til at varetage sælgers interesser bedst muligt ved at sælge ejendommen til den højest mulige salgspris.

Som boligkøber kan du således ikke forvente uvildig rådgivning af ejendomsmægleren.

Det er derfor afgørende, at du får uvildig køberrådgivning til kontrol af købsaftalen og dens bilag for ”virus” og ubehagelige overraskelser, for at sikre at ejendommens eventuelle problemstillinger bliver belyst fuldstændigt, set fra en boligkøbers perspektiv.

Få indsat et rådgiverforbehold i købsaftalen – inden du skriver under.

Hvis du underskriver købsaftalen, med forbehold for din rådgivers godkendelse af handlen, sikres du som køber nogle fordele i en handel, der ellers er udformet på baggrund af sælgers interesser.

Når køber og sælger har underskrevet en købsaftale med et rådgiverforbehold, sikrer du dig som køber både at boligen er reserveret til dig og også at du som køber kan træde tilbage fra handlen (uden at det koster noget), såfremt din rådgiver påviser ubehagelige overraskelser i sagens dokumenter.

Viser der sig at være ubehagelige overraskelser i sagens dokumenter, har du med et rådgiverforbehold endvidere sikret dig mulighed for, at forhandle et nedslag i prisen overfor sælger, såfremt du ikke ønsker at fortryde handlen.

Har du ikke et rådgiverforbehold i din købsaftale og du mod forventning fortryder handlen efter at du har underskrevet købsaftalen, vil du kun kunne komme ud af handlen ved at betale en klækkelig erstatning til sælger senest 6 dage efter handlens indgåelse, jf. den lovpligtige fortrydelsesfrist.

Almindeligvis er det ikke noget problem at få indføjet et rådgiverforbehold i købsaftalen og det kan formuleres således: ”Købers underskrift er betinget af, at købers rådgiver kan godkende handlen i sin helhed”.

Skøde Centret yder professionel rådgivning til boligkøbere

Hos Skøde Centret er vi specialiseret i at rådgive boligkøbere og lave skøder – vi laver ikke andet.

Håndtering af sagen med alt-i-en boligkøberpakke

✔ Vi arbejder udelukkende med boligkøb og skødeskrivning og er således specialiserede i dette fagområde.
✔ Vi har tegnet ansvarsforsikring
✔ Vi har erfaring fra mere end 17.000 bolighandler siden 2003
✔ Vi er 100% uafhængige

trustpilot
Se pris og start sag
Det er uforpligtende: Ingen handel – ingen regning.

Eller ring 70 20 21 29.

Hvis du bestiller rådgivning hos Skøde Centret kontrollerer vi din købsaftale med tilhørende dokumenter.

Herefter gennemgår vi boligkøbets eventuelle problemstillinger sammen med dig og træffer aftale om hvorvidt vi i samarbejde med dig, skal præsentere sælger for ændringer til købsaftalen med henblik på at gøre købsaftalen så fordelagtig som muligt for dig som køber.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centret til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

Se priser

Vi er specialiserede i følgende typer af sager: