Hvor finder jeg mit skøde? Se hvordan du finder dit skøde

Hvis du ikke kan finde dit skøde, og derfor mangler en kopi, er det heldigvis ikke så svært at finde længere.

I gamle dage blev et skøde lavet på papir, og skulle opbevares et sikkert sted. Hvis skødet blev væk, kunne man dog stadig bestille en kopi af skødet via den lokale byret, men det kostede et gebyr på kr. 175.

Efter at den digitale tinglysning blev iværksat i 2009, er alle skøder, som er tinglyst i papirform før 2009, blevet indscannet, og kan derfor hentes online.

Det samme gør sig i sagens natur også gældende for skøder som er tinglyst digitalt efter 2009.

Det gode er, at det er relativt nemt at finde dit skøde, og at det ikke koster noget at hente en kopi.

Alt du skal gøre, er følgende:

  1. gå til tinglysning.dk.
  2. vælg kassen i midten ”Forespørg med login”
  3. login med din nemid
  4. indtast adressen på ejendommen og tryk søg

Når du har fundet din ejendom frem i tingbogen, er der 2 måder at finde skødet på, afhængig af hvor gammelt dit skøde er:

A.
Hvis skødet oprindeligt blev tinglyst i papirform (før opstart af den digitale tinglysning i 2009), skal du vælge fanebladet ”Øvrige oplysninger”. Her skulle gerne fremgå et akt nr.

Hvis du klikker på selve akt nummeret, får du åbnet en pf fil med en masse dokumenter. Disse dokumenter kan rumme både gamle skøder og pantebreve, og det ligger desværre ikke i en bestemt orden, da det hele blot blev scannet ind i en samlet fil i 2009.

B.
Hvis skødet er tinglyst digitalt (efter opstart af den digitale tinglysning i 2009), skal du vælge fanebladet ”Adkomster”, og herefter klikke på dato/løbe nummeret. Så får du åbnet skødet.

Hvis du har spørgsmål til hvordan du finder dit skøde, skal du kontakte Tinglysningsrettens support på tlf. 70221800.