Tinglysning af skøde – hurtigt og nemt – til fast lav pris

skøde

Har du brug for tinglysning af et skøde, kan Skøde Centret håndtere hele sagen for dig, herunder udarbejde skødet og forestå tinglysning, til en fast lav pris, som du kun betaler såfremt sagen kan gennemføres. Vi påtager os derved ansvaret for at dit skøde udarbejdes og tinglyses juridisk korrekt.

Vi har stor ekspertise indenfor køberrådgivning, skødeskrivning og tinglysning. Siden vores opstart i 2003 har vi hjulpet mere end 10.000 boligkøbere og vi tinglyser årligt mellem 800 og 1200 digitale dokumenter.

Se anmeldelser på Trustpilot

Der kan være mange årsager til at du skal have tinglyst et nyt skøde. Vi har derfor lavet nogle pakker som er målrettet forskellige situationer:

 • Køberrådgivning
 • ved boligkøb
 • Kr. 6.950,00 inkl. moms
 • Læs mere
 • Skilsmisse skøde
 • Få ændret skøde
 • Kr. 3.950,00 inkl. moms
 • Læs mere
 • Ugifte
 • Få ændret skøde
 • Kr. 3.950,00 inkl. moms
 • Læs mere
 • Forældresalg
 • til barn
 • Kr. 3.950,00 inkl. moms
 • Læs mere
 • Samlever
 • med på skøde
 • Kr. 3.950,00 inkl. moms
 • Læs mere
 • Omskødning
 • mellem flere ejere
 • Kr. 3.950,00 inkl. moms
 • Læs mere

 

Hvad er et skøde og hvorfor skal det tinglyses?

skødeSkødet er det dokument man anvender for at sikre sin ret over en fast ejendom. Dette sker ved at man via skødet får retten over ejendommen tinglyst/ registreret i tingbogen.

Årsagen til at man overhovedet skal bruge denne registrering er, at en tinglyst ret går forud for en utinglyst ret. Det vil altså sige, at hvis fx to personer på samme tid hævder at have retten til en ejendom, vil den person som har et tinglyst skøde være den formelle ejer.

Endvidere kræver banken/kreditforeningen, at man er formel ejer af sin ejendom i tingbogen, før de vil yde lån.

Selve tinglysningen er en såkaldt juridisk sikringsagt, som har til formål dels at sikre den formelle ret over en fast ejendom, men også at sikre mod at tidligere ejers eventuelle kreditorer kan gøre udlæg i ejendommen.

Det digitale skøde og digital tinglysning / elektronisk tinglysning

Skødeskrivning og tinglysning foregår i dag digitalt. Overgangen til digital tinglysning skete 8. september 2009.  Tingbøgerne er nu samlet i én elektronisk tingbog som kan tilgås via tinglysning.dk.

Siden 2009, har alle skøder derfor skullet laves digitalt via tinglysning.dk. Skødet laves af en anmelder, hvorefter køber og sælger kan underskrive skødet med nemid eller digital signatur.

Når skødet er underskrevet digitalt, sørger anmelder for at skødet anmeldes til digital tinglysning ved tinglysningsretten.

Rent fysisk er tinglysningsretten beliggende i Hobro, hvor tinglysningsrettens medarbejdere styrer tinglysningsarbejdet. De fleste skøder tinglyses direkte elektronisk, men visse typer af skøder kræver stadig en manuel behandling af en medarbejder fra tinglysningsretten.

Hvad er forskellen på et skøde og en købsaftale?

Købsaftalen er selve den juridisk bindende aftale mellem en køber og en sælger vedr. en fast ejendom. Købsaftalen indeholder alle de vilkår der er aftalt, herunder pris, overtagelsesdato, hvad der medfølger, forbehold, etc.  Købsaftalen underskrives (på gammeldags vis med kuglepen) af begge parter, hvorefter den er bindende, bortset fra den lovpligtige fortrydelsesret på 6 hverdage og bortset fra eventuelle forbehold.

Selve skødet har ”kun” til formål at registrere ejerskiftet i tingbogen. Skødet vil normalt ikke indeholde egentlige aftalevilkår i sig selv (forudsat at der er lavet en købsaftale).

skødeskrivning advokatHvad indeholder skødet?

Skødet indeholder de overordnede informationer om overdragelsen, såsom:

 • Ejendommens adresse.
 • Navn, adresse og cpr numre (i anonymiseret form) på køber og sælger.
 • Angivelse af hvor stor en andel af ejendommen der overdrages.
 • Købesum med angivelse af valuta.
 • Overtagelsesdato.

Herudover kan skødet indeholde forskellige påkrævede erklæringer som er nødvendige for at skødet kan tinglyses. Der skal fx afgives erklæring omkring følgende:

 • Køb af dødsbo.
 • Udlændinges køb af fast ejendom.
 • Erhvervelse af landbrugsejendom.
 • Selskabers køb af fast ejendom.
 • Hæftelser som overtages.

Kravene til skødet fremgår af “Bekendtgørelse om tinglysning i tingbogen (fast ejendom)”.

Er der ikke lavet en købsaftale, kan skødet indeholde en uddybende oplysning om det aftalte, og dermed i princippet erstatte købsaftalen.

Betinget skøde eller endeligt skøde

Såfremt aftalen mellem køber og sælger indeholder betingelser som endnu ikke er opfyldt, fx købesummens betaling, kan det være en fordel, i første omgang, at lave skødet som et betinget skøde. Et betinget skøde er i al sin enkelhed et skøde som indeholder en betingelse som skal opfyldes før det kan blive til et endeligt skøde. Hvis betingelsen ikke bliver opfyldt indenfor en bestemt tidsfrist, falder skødet bort igen og er dermed ikke længere gældende.

Hvis skødet fx er betinget af at købesummen bliver betalt, vil skødet først kunne blive endeligt, når købesummen faktisk bliver betalt. På den måde har man som sælger en sikkerhed for at ejendommen ikke bliver skødet endeligt over til køber før købesummen er betalt. Hvis køber ikke betaler, vil sælger stadig være ejer af ejendommen. Modsat har køber i dette tilfælde en sikkerhed via det betingede skøde, idet køber får endeligt skøde såfremt køber betaler købesummen.

Et endeligt skøde er, modsat det betingede skøde, et skøde som ikke indeholder betingelser, men som kan tinglyses direkte. Så snart det er tinglyst, er køber den nye formelle ejer af ejendommen.

Fremgangsmåde for tinglysningen

1. Skødet udarbejdes af fx. en boligadvokat.
2. Skødet underskrives af køber og sælger med nemid.
3. Skødet anmeldes til tinglysning af skødeskriver/anmelder. Samtidig betales tinglysningsafgiften.
4. Skødet bliver tinglyst af tinglysningsretten.
5. Skødeskriver/anmelder får besked pr. mail om at skødet er tinglyst – med eller uden retsanmærkninger.

Hvis skødet tinglyses med retsanmærkninger, er det fx et udtryk for at sælgers gamle lån endnu ikke er slettet fra tingbogen. Men dette er helt naturligt, da man først kan fjerne sælgers lån efterfølgende. I sidste ende skal retsanmærkningerne dog slettes før sagen er på plads. Købesummen vil normalt også være tilbageholdt i sælgers bank indtil retsanmærkningerne er slettet.

Hvem skal lave skødet? Køber eller sælger?

Det er ikke lovbestemt hvem der skal lave skødet (og betale for dette). Det er helt op til hvad man kan blive enige om via købsaftalen. Det samme gælder hvem der skal betale for selve tinglysningsafgiften til skødet. (se også https://www.skoedecentret.dk/skode/hvem-skal-lave-skodet).

Det kan dog anbefales, at køber står for udarbejdelsen og tinglysningen af skødet, hvilket også i mange år har været praksis, da køber/ købers rådgiver i så fald har direkte hånd i hanke med frigivelsen af købesummen til sælger. Den person der berigtiger skødet, er også den person som orienterer sælgers bank om at købesummen kan frigives til sælger (når skødet er tinglyst uden retsanmærkninger). Er der fx uafklarede forhold vedr. restancer på ejendommen, kan køber anvende muligheden for at tilbageholde en del af købesummen hertil.

Hvad er prisen på et skøde?

Udgifterne til tinglysning af et skøde består af 2 dele:

1. Honoraret til det firma som laver skødet.
2. Den statslige tinglysningsafgift.

Bestil online →

Vi arbejder i hele landet

Uanset hvor du køber bolig eller skal have skrevet et skøde, kan vi hjælpe dig med sagen. Vi har løbende haft sager i bla:

Sjælland og hovedstaden:
Frederiksberg, København, Amager, Valby, Glostrup, Brøndby, Rødovre, Albertslund, Taastrup, Ishøj, Hedehusene, Hvidovre, Brøndby, Greve, Solrød Strand, Brønshøj, Vanløse, Herlev, Skovlunde, Ballerup, Lyngby, Gentofte, Holte, Bagsværd, Hellerup, Charlottenlund, Vedbæk, Hørsholm, Kokkedal, Helsingør, Frederiksværk, Hillerød, Allerød, Birkerød, Fredensborg, Værløse, Farum, Frederikssund, Jægerspris, Ølstykke, Stenløse, Roskilde, Jyllinge, Ringsted, Slagelse, Korsør, Holbæk, Tølløse, Kalundborg, Jyderup, Køge, Faxe, Herfølge, Næstved, Vordingborg og Nakskov.

Jylland:
Kolding, Haderslev, Aabenraa, Tønder, Sønderborg, Esbjerg, Fanø, Ribe, Skjern, Ringkøbing, Hvide Sande, Fredericia, Vejle, Billund, Grindsted, Jelling, Herning, Ikast, Holstebro, Struer, Skive, Aarhus, Brabrand, Åbyhøj, Risskov, Egå, Viby, Højbjerg, Odder, Tranbjerg, Malling, Hasselager, Hørning, Hadsten, Trige, Tilst, Hinnerup, Ebeltoft, Rønde, Hammel, Galten, Sabro, Grenaa, Lystrup, Hjortshøj, Skødstrup, Hornslet, Silkeborg, Skanderborg, Låsby, Ry, Horsens, Viborg, Bjerringbro, Langå, Randers, Aalborg, Hasseris, Svenstrup, Nørresundby, Hjørring, Hirtshals, Frederikshavn og Skagen.

Fyn:
Odense, Kerteminde, Bogense, Otterup, Middelfart, Faaborg, Assens, Svendborg og Nyborg.

Bornholm:
Rønne og Nexø