Forside » skøde » Skødeskrivning: Alt du skal vide om processen og priser

Skødeskrivning: Alt du skal vide om processen og priser

skødeskrivning

Af Skøde Centret - Læsetid: 6 minutter


Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan Skøde Centret hjælpe dig med sagen, hurtigt, nemt og til en fast lav pris. Skøde Centret har 18 års erfaring indenfor skødeskrivning og tinglysning, og du får således håndteret skødesagen sikkert og trygt.

Vi kan håndtere din skødesag fra dag til dag.

Så snart vi har relevante oplysninger til brug for skødet, udarbejder vi skødet digitalt, og fremsender det til din godkendelse og underskrift. Så snart begge parter har underskrevet skødet, sørger vi for at det tinglyses korrekt i tingbogen.

trustpilot

Håndtering af sagen med alt-i-en skødepakke

✔ En komplet skødepakke som rummer alt det nødvendige papirarbejde i forhold til at få overdragelsen af ejendommen på plads.
✔ Et udvidet skøde, som også rummer den vigtige formalisering af jeres aftale. Vores skøde er således ikke blot et standard minimalskøde.
✔ En fast pris du kan regne med fra starten af. Der kommer således ingen ekstraregninger eller tillæg senere hen.

trustpilot
START DIN SKØDESAG NU

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe 70 20 21 29 (man - fre: 9-17).

Hvordan kan I hjælpe med skødeskrivning og tinglysning?

Skøde Centret kan som professionel skødeskriver hjælpe dig med skødeskrivning og tinglysning. Vi gør det nemt for dig, da vi håndterer hele sagen fra start til slut, og til en fast lav pris. Hele sagen kører elektronisk. Du skal blot bestille skøde via vores formular online. eller ringe til os på tlf. 70 20 21 29. Så sørger vi for at skødesagen startes op med det samme.

Vi kan hjælpe dig med skødeskrivning, blandt andet i forbindelse med

Vi har stor rutine med skødeskrivning og tinglysning, idet vi håndterer tinglysning af 800-1200 dokumenter årligt, og har gjort dette siden vores opstart i 2003. Vi har tillige tegnet ansvarsforsikring, som dækker vores sagsbehandling.

I forbindelse med et boligkøb, kan vi også hjælpe med juridisk rådgivning, herunder køberrådgivning samt håndtering af sagen overfor ejendomsmægler. Vi kan hjælpe, uanset om du køber hus, lejlighed eller sommerhus. I sager hvor der er behov for rådgivning, fungerer vi som din repræsentant som køber, mens mægler er sælgers repræsentant og alene varetager sælgers interesser.

Arbejder I over landet?

Vi arbejder med skødeskrivning i hele landet, herunder naturligvis med særlig fokus på de større byer København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg samt på Bornholm, men vi arbejder også i resten af Danmark. Vi kan dermed hjælpe dig, uanset hvor i landet du har købt bolig eller sommerhus.

Hvad skal I bruge for at lave et skøde?

For at lave et skøde, skal vi bruge nogle grundlæggende informationer fra dig, såsom

  • jeres navne
  • jeres cpr numre
  • adresse på ejendommen
  • købesummen
  • overtagelsesdagen
  • øvrige aftalte vilkår

Du kan her på siden bestille skødeskrivning online. Vælg den relevante ydelse, udfyld og send formularen. Herefter tager vi fat på sagen med det samme.

Du er også altid velkommen til at kontakte os på tlf. 70 20 21 29 for spørgsmål eller bestilling.

Hvad koster skødeskrivning i 2023?

Prisen på skødeskrivningen rummer to elementer:

Da skødet er et dokument som omhandler retten til en fast ejendom, er det meget vigtigt at skødet håndteres korrekt, herunder at det registreres i tingbogen uden anmærkninger.

Hvem betaler for skødeskrivning og tinglysning?

Der er ingen regler der definerer, hvem der skal betale for skøde skrivning. Det er derfor helt op til hvad parterne kan blive enige om. Der er dog en tradition for, at det er køber som betaler for skødeskrivning og tinglysning.

Hvordan foregår det?

Skødeskrivning og tinglysning foregår i dag rent digitalt. Du skal dermed underskrive med MitID. Hvis du ikke har MitID, kan du i stedet give fuldmagt til en anden, som i så fald kan underskrive med vedkommendes MitID i stedet for.

Når du har underskrevet skødet, sendes det elektronisk til tinglysning. Du vil herefter modtage en kopi af det tinglyste skøde fra os, så snart skødet er tinglyst, som er en bekræftelse på, at skødet er tinglyst.

Kan I også udarbejde en refusionsopgørelse?

Hvis du i forbindelse med et boligkøb har brug for at få udarbejdet en refusionsopgørelse, kan vi også hjælpe dig med det.

En refusionsopgørelse viser, hvor meget der skal refunderes til dig eller tilbagebetales til sælger i forbindelse med at du overtager ejendommen. Refusionen beregnes på baggrund af det brugte forbrug af vand, varme, el, fjernvarme, m.m. Herudover skal ejendomsskat og renovation også medtages på refusionsopgørelsen.

Hvad er skødeskrivning?

Skødeskrivning er betegnelsen for udarbejdelse af et dokument som har til formål at ændre ejerskabet af en ejendom i tingbogen.

Skødet laves normalt efter der er indgået en bindende aftale mellem køber og sælger, men kan også træde i stedet for selve købsaftalen og dermed fungere som et aftaledokument i sig selv.

Skødet er først gyldigt når det er blevet tinglyst og indført i tingbogen.

Hvorfor er skødeskrivning vigtigt?

Skødeskrivning er afgørende for at sikre, at der er klarhed over hvem der ejer den pågældende ejendom. Desuden sikrer skødet, at banken kan få tinglyst nyt lån på ejendommen.

Hvad sker der, hvis man ikke skriver under på et skøde?

Skødeskrivning er et vigtigt element i ethvert bolighandel, og det er noget, som man bør tage seriøst.

Hvis man ikke skriver under på et skøde, kan det have alvorlige konsekvenser for bolighandlen. Det kan betyde, at man ikke får de ønskede rettigheder over boligen, og får sælges vedkommende kan det betyde, at sælger ikke får købesummen frigivet.

Det er derfor vigtigt, at begge parter skriver under på skødet indenfor den fastsatte deadline.

Gør det selv skødeskrivning?

Det er ikke et lovkrav at man får en boligadvokat med professionel ansvarsforsikring til at varetage skødeskrivningen.

Hvis man ved hvad man har med at gøre, kan man godt gøre det selv. Der er dog en del faldgruber man skal være opmærksom på, og som man selv hænger på hvis det går galt.

Endvidere er det vigtigt at huske, at behandlingen af et skøde normalt også omfatter frigivelse af købesummen til sælger i forbindelse med en handel. Her skal man være helt sikker på at betingelser for frigivelsen er opfyldt, inden man frigiver købesummen til sælger.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top