Forside » Boligkøb » Boligkøb: 3 typiske faldgruber du bør undgå

Boligkøb: 3 typiske faldgruber du bør undgå

Et boligkøb er for de fleste den største investering man foretager sig i livet. Det er derfor vigtigt at købet gribes rigtigt an fra starten. Når først købsaftalen er underskrevet og aftalen er bindende, er det for sent at ændre noget eller fortryde.

Her er 3 fejl du skal undgå ved boligkøb:

1. Bliv ikke for følelsesmæssigt involveret i boligen før den er købt.

Hvis du handler med følelserne i stedet for at være rationel, ender du med at betale for meget for boligen.

Som boligkøber står du svagt i forhandlingen med sælger, hvis du allerede har købt ejendommen på forhånd.

Det er derfor en god ide at have flere ejendomme i kikkerten på samme tid. Det hjælper med til at undgå den følelsesmæssige binding til en bestemt ejendom, og højner din risikovillighed i en forhandlingssituation.

2. Køb ikke uden forbehold for at bank og kreditforening kan godkende handlen.

Det er meget vigtigt, at du får skriftlig bekræftelse fra banken/kreditforeningen på at der kan bevilges sædvanlig kreditforeningsbelåning, inden handlen er endelig. I den sammenhæng er bankens muntlige godkendelse ikke nok. Det er heller ikke tilstrækkeligt, at banken har godkendt handlen, idet kreditforeningen også selvstændigt skal vurdere ejendommen før de bevilger kreditforeningslån. Ellers kan du risikere, at du kun får tilbudt et dyrere banklån i stedet for et realkreditlån.

Vær også sikker på at have alt på skrift i forhold til banken og kreditforeningen.

3. Køb ikke uden forbehold for at din juridiske rådgiver kan godkende handlen.

Mange boligkøbere tror fejlagtigt, at blot fordi købsaftalen er lavet af en ekspert (ejendomsmægleren), er den god nok, og man behøver derfor ikke at få papirerne tjekket igennem af egen rådgiver. Dette er ofte tilfældet i de situationer hvor det også er ejendomsmægleren der laver skødet.

Fakta er, at ejendomsmægleren kun skal varetage sælgers interesser og ikke må varetage købers interesser ifølge loven. Dermed bliver købsaftalen lavet med sælgers interesser for øje.

Ejendomsmægleren skal ligeledes ikke stå til ansvar overfor køberen, hvis der er vilkår i købsaftalen som man som køber har overset konsekvensen af.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centret til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

Se priser

Vi er specialiserede i følgende typer af sager: