Forside » Boligkøb » Budrunde ved boligkøb – hvordan foregår en budrunde?

Budrunde ved boligkøb – hvordan foregår en budrunde?

budrunde

Som sælger af en ejendom kan man vælge at lave en budrunde i tilfælde af, at der er flere interesserede boligkøbere. Man vælger dermed også selv hvilket af buddene man accepterer.

Dog er der nogle regler ved en budrunde som skal overholdes. Reglerne er fastsat i denne bekendtgørelse.

Ved anledninger hvor flere er interesseret i at købe en ejendom, er det meget anvendt at lave en budrunde eller en licitation som det også kaldes. Dette bruges især i de populære områder omkring hovedstaden og de øvrige større byer.

Når man som interesseret køber har afgivet et bud på en ejendom, så er det gjort på skrift og er derfor bindende. Men som regel får køber mulighed for at tilpasse sit bud en sidste gang inden sælgeren af ejendommen tager endelig stilling. Herefter vil det være op til sælger at vurdere, hvilket bud han/hun ønsker at godtage.

Ikke forpligtet til at vælge højeste bud

Har sælger på almindelig vis modtaget mere end 2 bud, kan sælger vælge et af de bud og er ikke forpligtiget til på nogen måde til at vælge hverken det højeste, laveste, sidste eller første bud, før en skriftlig aftale er indgået og er blevet underskrevet. Det foregår på samme måde i en budrunde, hvor sælger ikke er forpligtet til at vælge nogen af buddene.

Det betyder derved også, at sælger kan vælge buddet fra den budgiver, som sælger fx finder mest sympatisk. Alligevel er det naturligvis som regel det højeste bud, sælger vælger, af logiske grunde, men der kan være flere parametre som spiller ind, herunder overtagelsesdato og hvad der skal medfølge i boligkøbet.

Handlen er først endelig når sælger har accepteret dit bud

Der er ikke nogen lovbestemt tidsfrist for hvornår sælger skal acceptere buddet, eller noget krav om, at der i det hele taget skal indsættes en frist. Handlen er først endelig, når både køber og sælger har underskrevet købsaftalen.

Under perioden for budrunden skal mægleren fremlægge alle buddene for sælger førend sælger tager endelig stilling til hvilket bud der vælges.

Ingen auktion

Det er vigtigt ikke at forveksle en budrunde med en auktion, for det er det ikke. Mægleren må ikke ringe tilbage til en budgiver og fortælle at man har modtaget et højere bud, da det på den måde kan udvikle sig til en auktion.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centret til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

Se priser

Vi er specialiserede i følgende typer af sager: