Forside » Boligkøb » Købe hus sammen uden at være gift – hvordan gør vi?
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Købe hus sammen uden at være gift – hvordan gør vi?

Af Skøde Centret

Hos Skøde Centret tilbyder vi professionel rådgivning og hjælp til udarbejdelse af skøde og tinglysning i forbindelse med køb af hus sammen uden at være gift. Vi har siden 2003 hjulpet utallige par med at sikre en problemfri og tryg proces, og vi har den nødvendige erfaring og ekspertise til at hjælpe også dig.

Håndtering af sagen med alt-i-en boligkøberpakke

✔ Vi arbejder udelukkende med boligkøb og skødeskrivning og er således specialiserede i dette fagområde.
✔ Vi har tegnet ansvarsforsikring
✔ Vi har erfaring fra mere end 17.000 bolighandler siden 2003
✔ Vi er 100% uafhængige

trustpilot
FÅ PERSONLIG RÅDGIVNING
Det er uforpligtende: Ingen handel – ingen regning.

Eller ring 70 20 21 29.

Problemer forbundet med køb af hus sammen uden at være gift

Når du køber hus sammen med en partner uden at være gift, er der flere problemstillinger, som kan opstå. En af de største udfordringer er, hvordan ejerskabet skal fordeles i tilfælde af en eventuel separation eller død. Hvis I ikke har klare aftaler omkring ejerskabet, kan dette hurtigt blive en kilde til konflikt og juridisk uklarhed.

En anden udfordring kan være, hvordan I skal fordele økonomiske ansvarsområder i forhold til huset. Hvem betaler hvad, og hvad sker der, hvis en part ikke kan bidrage til fællesudgifterne?

Sådan sikrer vi tryg og problemfri håndtering af nyt skøde

Ved at benytte Skøde Centret til at udarbejde skøde og tinglysning i forbindelse med køb af hus sammen uden at være gift, kan I være sikre på, at alt bliver håndteret professionelt og korrekt. Vi kan hjælpe med at oprette en klar samejeoverenskomst, der beskriver fordelingen af ejerskabet og giver jer en plan for, hvordan I skal håndtere en eventuel separation eller død.

Vi sikrer også, at alle økonomiske ansvarsområder er beskrevet i samejeoverenskomsten, så I undgår eventuelle misforståelser og konflikter i fremtiden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kan vi fordele ejerskabet, hvis vi ikke ønsker at have en lige fordeling?

Det er vigtigt at have en klar aftale om ejerskabet af huset, også hvis I ønsker en skæv fordeling. I en sådan situation kan I oprette en samejeoverenskomst, der beskriver, hvordan I ønsker at fordele ejerskabet. Det er vigtigt at have en klar aftale, så I undgår misforståelser og konflikter i fremtiden.

Hvad sker der, hvis en af parterne ikke kan bidrage til fællesudgifterne?

Hvis en af parterne ikke kan bidrage til fællesudgifterne, kan det skabe problemer for den anden part, der skal bære en større økonomisk byrde. Det er vigtigt at have en klar aftale om, hvordan økonomien skal fordeles i tilfælde af, at en part ikke kan bidrage til fællesudgifterne. Dette kan også beskrives i samejeoverenskomsten.

Hvordan er man stillet hvis man ikke er gift?

Hvis man ikke er gift, kan det have betydning for ens rettigheder og pligter i forhold til ejerskab af hus. I Danmark er reglerne således, at hvis man ejer et hus sammen uden at være gift, anses man som samejere. Dette betyder konkret, at man ejer sin egen andel af ejendommen, men man har ikke råderet over den andens andel af ejendommen.

Som samejere har man fælles ansvar for ejendommen, herunder vedligeholdelse og eventuelle lån, der er optaget i forbindelse med købet af ejendommen. Hvis man ønsker at sælge ejendommen, skal begge parter være enige om salget, medmindre der er lavet en aftale om det modsatte.

Hvis man som samejere ønsker at sikre sig mod eventuelle konflikter i fremtiden, kan man oprette en samejeoverenskomst, der beskriver fordelingen af ejerskabet og de økonomiske ansvarsområder. Samejeoverenskomsten kan også beskrive, hvordan man vil håndtere en eventuel separation eller død.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der kan være forskellige skatteregler for par, der ejer et hus sammen uden at være gift, i forhold til par, der er gift. Der kan også være forskellige regler for arv og testamente, afhængigt af om man er gift eller ej. Det kan derfor være en god idé at søge juridisk rådgivning, hvis man er i tvivl om sine rettigheder og pligter i forhold til ejerskab af hus.

Kan vi ændre samejeoverenskomsten på et senere tidspunkt?

Ja, det er muligt at ændre samejeoverenskomsten på et senere tidspunkt, hvis I ønsker at foretage ændringer i fordelingen af ejerskabet eller økonomiske ansvarsområder.

Hvordan håndterer vi en eventuel separation eller død?

Det er vigtigt at have en klar aftale om, hvordan ejerskabet skal fordeles i tilfælde af en eventuel separation eller død. Dette kan beskrives i samejeoverenskomsten, så I undgår konflikter og juridisk uklarhed. Det kan også være en god idé at have en klar plan for, hvordan I vil håndtere en eventuel separation eller død.

Hvordan foregår tinglysning af skøde?

Tinglysning af skøde sker ved at indsende skødet til Tinglysningsretten. Når skødet er tinglyst, er det offentligt tilgængeligt, og ejerskabet er beskyttet mod eventuelle kreditorer. Det er vigtigt at sørge for korrekt tinglysning af skødet, da dette er afgørende for ejerskabets gyldighed. Hos Skøde Centret kan vi hjælpe med at sikre korrekt tinglysning af skødet.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top