Forside » Boligkøb » Hvilke omkostninger er der ved boligkøb: Få styr på økonomien
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Hvilke omkostninger er der ved boligkøb: Få styr på økonomien

omkostninger ved boligkoeb

Af Skøde Centret

Når du skal have overblik over hvilke omkostninger der er ved et boligkøb, er det godt at starte lave et realistisk budget, som omfatter alle dine aktuelle udgifter samt dit rådighedsbeløb, når alle udgifter er betalt. Det er altid vigtigt, at du tager højde for oversete eller fortrængte udgifter i dit budget, så der er plads til det uforudsete.

Når du køber en helårsbolig, må du låne op til 80 % af boligens værdi i et realkreditinstitut.  Når du skal låne penge til boligkøb, ser din rådgiver fortrinsvis på dit rådighedsbeløb, som er det beløb, der er tilbage, når du har afregnet alle dine faste udgifter.

Dertil kræver loven, at du kan stille med en udbetaling svarende til 5 % af købesummen samt 5 % af de gebyrer, der er knyttet til låneoptagelsen.

Jo større opsparing du har til rådighed, jo mere plads i økonomien giver det og derfor mere frihed til at udvælge lige netop den bolig, som du går og drømmer om.

Hvor store er udgifterne til forsikringer?

Ved køb af bolig eller sommerhus, er det vigtigt at tænke på at få en ejerskifteforsikring. Præmien på en ejerskifteforsikring afhænger bl.a. af selskab og størrelsen på huset.  En standardejerskifteforsikring på et standardhus koster typisk 15-20.000 kr.  Men der kan være store udsving i prisen.

Hvor store er udgifterne til bank?

Når du vil låne penge til en ny bolig og vil have mere info om de samlede låneomkostninger, skal du kigge efter lånets ÅOP.

Alle gebyrer, der er knyttet til lånet, er inkluderet i ÅOP, som fx oprettelsesomkostninger, renter og bidrag.

Stiftelsesomkostningerne lægges normalt ind i lånet, og det er dermed ikke penge, du skal have op ad lommen med det samme.

Hvor store er udgifterne til juridisk rådgiver?

Prisen for en juridisk rådgiver/advokat til et boligkøb kan variere. Hos Skøde Centret har vi en fast lav pris som du kan regne med fra starten af.  I købsprocessen vil Skøde Centret være din personlige rådgiver, og vil dermed se til at alt bliver gjort korrekt.

Håndtering af sagen med alt-i-en boligkøberpakke

✔ Vi arbejder udelukkende med boligkøb og skødeskrivning og er således specialiserede i dette fagområde.
✔ Vi har tegnet ansvarsforsikring
✔ Vi har erfaring fra mere end 17.000 bolighandler siden 2003
✔ Vi er 100% uafhængige

trustpilot
FÅ PERSONLIG RÅDGIVNING
Det er uforpligtende: Ingen handel – ingen regning.

Eller ring 70 20 21 29.

Hvor store er udgifterne til skøde og tinglysning af skøde?

skøde tinglysning

Udover udgifter til juridisk rådgiver, vil der være en tinglysningsafgift til skødet. Denne tinglysningsafgift udgør normalt kr. 1.850 + 0,6% af købesummen.

Hvem betaler omkostninger ved huskøb?

Sælger skal altid afholde udgifter til egen ejendomsmægler, herunder mæglersalær og annonceomkostninger. Sælgere betaler i øvrigt også udgifterne til udarbejdelse af tilstandsrapport og energimærke og el-installationsrapport. 

Hvem der skal betale for skødet, afhænger af hvad der bliver aftalt i købsaftalen. Det kan dermed være køber eller sælger der skal betale.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top