Tinglysningsafgift af skøde ved skilsmisse – se her hvordan den beregnes

beregn-tinglysningsafgift

Hvor meget udgør tinglysningsafgiften til et skøde ved skilsmisse?
Det kan du læse mere om i denne artikel.

Der er i udgangspunktet mange udgifter forbundet med overdragelse af fast ejendom. Det gælder også hvis du står i den situation, at den ene af jer skal overtage boligen i forbindelse med skilsmisse. Godt nok sparer I et mæglersalær, som havde være aktuelt, hvis ejendommen var blevet solgt, men der kommer stadig visse udgifter til både skøde og gældsovertagelse hos kreditforening.

Den gode nyhed er dog, at der ved skilsmisse er mulighed for at få nedsat tinglysningsafgiften til skødet betragteligt.

I forbindelse med overdragelse af bolig eller sommerhus mellem ægtefæller (ved skilsmisse), er der mulighed for at spare den sædvanlige 0,6% tinglysningsafgift. Denne 0,6% tinglysningsafgift beregnes af andelen af den offentlige vurdering (når overdragelsen sker mellem ægtefæller), men det kan altså spares i denne situation.

Tinglysningsafgiften når et skøde skal tinglyses ved skilsmisse er dermed alene kr. 1660.

Forudsætningen for at 0,6% afgiften kan spares er dog, at man foreviser en skilsmissebevilling fra familieretshuset når skødet tinglyses. Dermed kan denne afgiftsnedsættelse også kun lade sig gøre, såfremt man har været formelt gift. Ugifte samlevende har ikke denne mulighed.

Oveni i de kr. 1.660 for selve tinglysningsafgiften til skødet, skal du forvente sædvanlige omkostninger til skødeudarbejdelse samt, som nævnt, udgifter til bank/kreditforening.

Skøde Centret har ydet specialiseret juridisk køberrådgivning og udarbejdet skøde til mere end 10.000 boligkøbere i hele Danmark siden 2003.

70 20 21 29 Bestil online

Se anmeldelser på Trustpilot