Overtage hus ved skilsmisse – Hvordan overtager jeg hus ved skilsmisse?

Skilsmisse skøde

Skal du overtage hus ved skilsmisse, og dermed overtage det fulde ejerskab af en fælles bolig, eller et fælles sommerhus, kan vi sikre, at tinglysningen af skilsmisseskødet sker til en nedsat tinglysningsafgift. Det er nemlig muligt at spare den store 0,6% afgift, som normalt betales ved tinglysning af et skøde, og istedet nøjes med at betale kr. 1.750 i tinglysningsafgift, forudsat at I har været formelt gift.

Hos Skøde Centret har vi stor ekspertise i overdragelser i forbindelse med separation eller skilsmisse. Du har mulighed for at bestille det vi kalder et skilsmisseskøde via denne formular.  Du kan læse mere om skilsmisseskøde her.

Hvad koster det at overtage hus ved skilsmisse?

Prisen forbundet med overtagelse af hus, ejerlejlighed eller sommerhus (i forbindelse med separation eller skilsmisse) vil være følgende:

Så snart skødet er tinglyst, kan banken /kreditforeningen få gældsovertagelsen på plads.

Hvordan overtages et hus ved skilsmisse?

Når et hus skal overtages ved skilsmisse, skal der udarbejdes et nyt skøde eller en bodelingsoverenskomst. Dette dokument udarbejdes digitalt, og fremsendes til jeres underskrifter. Herefter bliver det sendt videre til behandling ved tinglysningsretten.

Hvordan håndteres overtagelse af fælles lån til realkredit og bank?

I forbindelse med overtagelsen af huset, skal bank/kreditforening godkende overtagelsen. De skal godkende, at den ene af jer fremover hæfter alene for lånene.

Er et standardskøde nok?

Da skødet både skal fungere som skøde i traditionel forstand, men samtidig også skal fungere som jeres bodelingsaftale, er det normalt ikke tilstrækkeligt kun at få udarbejdet et typisk standard minimalskøde. Det er vigtigt at skødet suppleres med alle vilkårene for jeres aftale, formuleret i juridisk holdbart sprog.

Med Skøde Centrets pakke får du ikke kun et standard minimalskøde. Du får også en juridisk korrekt formulering og formalisering af vilkårene for jeres overdragelse.