Underskrive skøde – sådan underskriver du et skøde med nemid

Skal du underskrive skøde i forbindelse med boligkøb, kan du i denne video se en vejledning i, hvordan du logger ind på tinglysning.dk og finder underskriftsmappen hvor dit skøde ligger, samt hvordan du underskriver dit skøde digitalt.

For at underskrive et skøde skal du gøre følgende:

  1. Gå ind på hjemmesiden http://www.tinglysning.dk
  2. Vælg “Log ind” fra topmenuen, hvorefter der kommer en side frem med “Log på tinglysning”
  3. Vælg den konkrete nemid og tast adgangskode
  4. Vælg boksen til højre der hedder “tinglysning mv”
  5. Vælg boksen “Dokumenter der kan underskrives”
  6. Vælg “Underskriv”. I den forbindelse skal adgangskoden til nemid gentages.

Efter overgangen til digital tinglysning i september 2009, skal et skøde ikke længere underskrives med almindelig kuglepen, men derimod med nemid.

Nemid betragtes som sikkerhed for en valid signatur. Man skal af samme årsag ikke længere angive vitterlighedsvidner på skødet.

Underskrift af skøde med nemid

I praksis foregår underskrift af skødet ved at skødet klargøres i tinglysningssystemet hos tinglysningsretten af en anmelder. Når skødet er klargjort, kan hver part (køber og sælger) logge ind i tinglysningssystemet (login sker også med nemid). Herefter finder tinglysningssystemet automatisk det rette skøde som er knyttet til den pågældende signatur/ cpr nr.

Skødet kan herefter læses, og hvis man kan godkende skødet, angiver man sin kode til nemid og dermed har man underskrevet skødet.

Det juridiske virkning ved underskriften har ikke ændret sig selvom man i dag underskriver elektronisk. Det er kun måden det sker på, der er ændret.

Call Now Button