Sådan underskriver du dit skøde med nemid

Skal du underskrive dit skøde i forbindelse med boligkøb, kan du i denne video se en vejledning i, hvordan du logger ind på tinglysning.dk og finder underskriftsmappen hvor dit skøde ligger, samt hvordan du underskriver dit skøde digitalt.

For at underskrive et skøde skal du gøre følgende:

  1. Gå ind på hjemmesiden http://www.tinglysning.dk
  2. Vælg boksen til højre der hedder “tinglysning mv”
  3. Log ind med nemid
  4. Vælg boksen “Dokumenter der kan underskrives”
  5. Klik på det lille kuglepen ikon til højre
  6. Et vindue med skødet popper op. Klik på knappen “Underskriv” som er placeret nederst til venstre i dette vindue. I den forbindelse skal adgangskoden til nemid gentages.

Efter overgangen til digital tinglysning i september 2009, skal et skøde ikke længere underskrives med almindelig kuglepen, men derimod med nemid.

Nemid betragtes som sikkerhed for en valid signatur. Man skal af samme årsag ikke længere angive vitterlighedsvidner på skødet.

Underskrive skøde med nemid – hvordan?

I praksis foregår underskrift af skødet ved at skødet klargøres i tinglysningssystemet hos tinglysningsretten af en anmelder. Når skødet er klargjort, kan hver part (køber og sælger) logge ind i tinglysningssystemet (login sker også med nemid). Herefter finder tinglysningssystemet automatisk det rette skøde som er knyttet til den pågældende signatur/ cpr nr.

Skødet kan herefter læses, og hvis man kan godkende skødet, angiver man sin kode til nemid og dermed har man underskrevet skødet.

Hvordan skriver flere under fra samme computer?

Hvis I er flere som skal underskrive skødet fra samme computer, kan det fint lade sig gøre. Men det er vigtigt at logge helt ud af tinglysningssystemet mellem hver underskrift. Ellers kan underskrifterne blive blandet sammen og give tekniske problemer, der kan bevirke at skødet bliver afvist ved tinglysningen.