Forside » Videoer » Underskrive skøde med MitID: Sådan gør du
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Underskrive skøde med MitID: Sådan gør du

tinglysning af skøde

Af Skøde Centret

Har du brug for at underskrive et skøde, kan det virke uoverskueligt, da underskriften skal ske med MitID. Heldigvis er det forholdsvis enkelt og nemt at gøre. Vi viser dig i denne artikel hvordan du underskriver via det digitale tinglysningssystem hos Tinglysningsretten.

For at underskrive et skøde skal du gøre følgende:

  1. Gå ind på hjemmesiden http://www.tinglysning.dk
  2. Vælg boksen til højre der hedder “tinglysning mv”
  3. Log ind med MitID
  4. Vælg boksen “Dokumenter der kan underskrives”
  5. Klik på det lille kuglepen ikon til højre
  6. Et vindue med skødet popper op. Klik på knappen “Underskriv” som er placeret nederst til venstre i dette vindue. I den forbindelse skal adgangskoden til MitID gentages.

Efter overgangen til digital tinglysning i september 2009, skal et skøde ikke længere underskrives med almindelig kuglepen, men derimod med MitID.

MitID betragtes som sikkerhed for en valid signatur. Man skal af samme årsag ikke længere angive vitterlighedsvidner på skødet.

Underskrive skøde med MitID – hvordan?

I praksis foregår underskrift af skødet ved at skødet klargøres i tinglysningssystemet hos tinglysningsretten af en anmelder. Når skødet er klargjort, kan hver part (køber og sælger) logge ind i tinglysningssystemet (login sker også med MitID). Herefter finder tinglysningssystemet automatisk det rette skøde som er knyttet til den pågældende signatur/ cpr nr.

Skødet kan herefter læses, og hvis man kan godkende skødet, angiver man sin kode til MitID og dermed har man underskrevet skødet.

Hvordan skriver flere under fra samme computer?

Hvis I er flere som skal underskrive skødet fra samme computer, kan det fint lade sig gøre. Men det er vigtigt at logge helt ud af tinglysningssystemet mellem hver underskrift. Ellers kan underskrifterne blive blandet sammen og give tekniske problemer, der kan bevirke at skødet bliver afvist ved tinglysningen.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top