Forside » Forældrekøb » Forældrekøb i Aarhus: Sådan undgår du faldgruber

Forældrekøb i Aarhus: Sådan undgår du faldgruber

forældrekøb-aarhus

Forældrekøb i Aarhus kan være en stor udfordring, men der er nogle få ting, du kan gøre for at undgå de typiske faldgruber.

Først og fremmest, sørg for at have en god forståelse af, hvad der er involveret i et forældrekøb. Dernæst, sørg for at have realistiske forventninger til, hvad du kan forvente at få ud af det. Og til sidst, sørg for at have en solid plan for, hvordan du vil gennemføre forældrekøbet. Med disse tre ting i baghovedet, kan du være sikker på at undgå de fleste faldgruber, der er forbundet med forældrekøb i Aarhus.

Det kan være svært for unge at finde bolig når de skal flytte hjemmefra. Et forældrekøb betyder normalt at forældrene køber en fast ejendom, i form af enten lejlighed eller et hus, som herefter udlejes til barnet.

Da det er svært at finde lejeboliger med en god beliggenhed, kan det være, at du står med overvejelser om et forældrekøb.

Faldgruber

Der er nogle faldgruber, du skal være opmærksom på, når du overvejer et forældrekøb i Aarhus.

For det første kan det være svært at finde en bolig, der opfylder alle dine behov. Der er mange ting, du skal tage højde for, når du kigger på boliger – beliggenhed, størrelse, pris osv. Det kan tage lang tid at finde den rette bolig.

For det andet kan det være en dyr affære at købe en bolig. Det er derfor en god ide at budgettere med udgifter til vand, varme og el, forsikringer, skatter og afgifter. Afhængig af lånetype, kan der er også være renter der kan stige.

I bør også lave en lejekontrakt med et klart opsigelsesvarsel.

Kan forældrekøb give mulighed for billig husleje?

Der er stor efterspørgsel på gode centralt beliggende ejerlejligheder. I Aarhus er huslejen på lejeboliger for det meste er meget høj, men når forældrene laver et forældrekøb, så kan de sætte huslejen så lavt som muligt.

Det er dog vigtigt at overveje fordele og ulemper nøje før man går ind i et forældrekøb. Det er nemlig ikke uden risici at lave et forældrekøb, og det er ikke sikkert at priserne på fast ejendom fortsat vil stige.

Investering i fast ejendom er ofte en langvarig investering, hvor barnet måske skal bruge boligen i en årrække før et forældrekøb vil give mening og være en succes.

Hvad er bedst at gøre, når barnet ikke længere skal bruge boligen?

Du skal også overveje hvad du skal gøre når dit barn ikke længere skal bo i lejligheden. Du kan fx beholde lejligheden og leje den ud, og senere hen lave en familieoverdragelse, så dit barn får lejligheden. Fx er der nogen der vælger at sælge boligen til deres barn når barnet får råd. Det kan nemlig gøres på fordelagtige vilkår.

I den forbindelse er det vigtigt at sikre, at udlejning er tilladt i ejerforeningen, både til dit barn, men også til andre eventuelle fremtidige lejere.

En god ting ved at sælge lejligheden videre til dit barn er, at du kan sælge lejligheden til 15% under den sidste offentlige vurdering, dog med visse betingelser som skal være opfyldt. Ejendommen må ikke være blevet vurderet af banken eller en ejendomsmægler, og der må ikke være foretaget renoveringer som ikke er blevet opdateret i BBR. Endvidere må ejendommen ikke være vurderet som udlejet i SKATs system.

Det er i forbindelse med et forældrekøb i Aarhus en god ide, at alliere dig med en revisor forud for et køb, så du kan finde ud af hvilken regnskabsmetode der er bedst for dig.

Et forældrekøb i Aarhus kan dog være en god ide, hvis altså du har økonomisk mulighed for det at lave et forældrekøb. Dit barn vil være sikret at have et sted at bo under hele uddannelsen, og du har mulighed for at foretage en investering.

Hos Skøde Centret kan vi hjælpe dig med et forældrekøb, og vi sikrer også at forholdene omkring ejerforeningen bliver ordentligt belyst.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centret til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

Se priser