Forside » Forældrekøb » Sådan undgår du faldgruber ved forældrekøb i Aarhus

Sådan undgår du faldgruber ved forældrekøb i Aarhus

forældrekøb-aarhus

Denne artikel redegør kort for forældrekøb i Aarhus og de overordnede regler herfor.  

Det kan være svært for unge at finde bolig når de skal flytte hjemmefra. Et forældrekøb betyder normalt at forældrene køber en fast ejendom, i form af enten lejlighed eller et hus, som herefter udlejes til barnet.

Da det er svært at finde lejeboliger med en god beliggenhed, kan det være, at du står med overvejelser om et forældrekøb.

Kan forældrekøb give mulighed for billig husleje?

Der er stor efterspørgsel på gode centralt beliggende ejerlejligheder. I Aarhus er huslejen på lejeboliger for det meste er meget høj, men når forældrene laver et forældrekøb, så kan de sætte huslejen så lavt som muligt.

Det er dog vigtigt at overveje fordele og ulemper nøje før man går ind i et forældrekøb. Det er nemlig ikke uden risici at lave et forældrekøb, og det er ikke sikkert at priserne på fast ejendom fortsat vil stige.

Investering i fast ejendom er ofte en langvarig investering, hvor barnet måske skal bruge boligen i en årrække før et forældrekøb vil give mening.

Hvad er bedst at gøre, når barnet ikke længere skal bruge boligen?

Du skal også overveje hvad du skal gøre når dit barn ikke længere skal bo i lejligheden. Du kan fx beholde lejligheden og leje den ud, og senere hen lave en familieoverdragelse, så dit barn får lejligheden. Fx er der nogen der vælger at sælge boligen til deres barn når de får råd. Det kan gøres på fordelagtige vilkår nemlig.

En god ting ved at sælge lejligheden videre til dit barn er, at du kan sælge lejligheden til 15% under den sidste offentlige vurdering, dog med visse betingelser som skal være opfyldt. Ejendommen må ikke være blevet vurderet af banken eller en ejendomsmægler, og der må ikke være foretaget renoveringer som ikke er blevet opdateret i BBR. Endvidere må ejendommen ikke være vurderet som udlejet i SKATs system.

Det er i forbindelse med et forældrekøb i Aarhus en god ide, at allierer dig med en revisor forud for et køb.

Et forældrekøb i Aarhus kan dog være en god ide, hvis altså du har økonomisk mulighed for det at lave et forældrekøb. Dit barn vil være sikret at have et sted at bo under hele uddannelsen, og du har mulighed for at foretage en investering.

Hvis du køber en ejerlejlighed som forældrekøb, er det vigtigt at sikre, at den pågældende ejerforening tillader udlejning til barn, da nogle foreninger ikke tillader udlejning.

Hos Skøde Centret kan vi hjælpe dig med et forældrekøb, og vi sikrer også at forholdene omkring ejerforeningen bliver ordentligt belyst.