Forside » Forældrekøb » Sådan kommer du i gang med Forældrekøb i Aarhus
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Sådan kommer du i gang med Forældrekøb i Aarhus

Forældrekøb i Aarhus

Af Skøde Centret

Forældrekøb af ejerlejligheder i Aarhus er en af de mest populære former for boliginvestering. Det er en god mulighed for forældre, der ønsker at hjælpe deres børn med at komme godt i gang med at leve selvstændigt.

Når barnet skal til at finde en studiebolig, viser det sig ofte at være svært at finde. Der er stor rift om lejeboligerne og andelsboligerne i det centrale og nordlige Aarhus. Det er særligt populært at bo i disse områder grundet beliggenheden tæt på uddannelsesinstitutionerne.

Da det er svært at finde lejeboliger med en god beliggenhed, kan det være, at du står med overvejelser om et forældrekøb.

Mange forældrekøb i Aarhus kommune

I Aarhus har mange forældre købt bolig for deres børn. Ifølge tal fra boligstatistik er det hver 8. ejerbolig der i dag er købt som et forældrekøb. Dette tal har været stigende de seneste år, hvilket tyder på, at flere og flere forældre vælger at købe bolig til deres børn som et forældrekøb.

Som en aktiv studieby, er der blandt studerende stor interesse i at bo så tæt på universitet eller andre uddannelsesinstitutioner som muligt. Det er ofte kun muligt ved at købe en ejerlejlighed.

Hvilke faldgruber bør jeg undgå?

Der er nogle faldgruber, du skal være opmærksom på, når du overvejer et forældrekøb i Aarhus.

For det første kan det være svært at finde en bolig, der opfylder alle dine behov. Der er mange ting, du skal tage højde for, når du kigger på boliger – beliggenhed, størrelse, pris osv. Det kan tage lang tid at finde den rette bolig.

For det andet kan boligkøb det være en dyr affære. Det er derfor en god ide at budgettere med udgifter til vand, varme og el, forsikringer, skatter og afgifter. Afhængig af lånetype, kan der er også være renter der kan stige.

I bør også lave en lejekontrakt med et klart opsigelsesvarsel.

Kan forældrekøb give mulighed for billig husleje?

Der er stor efterspørgsel på gode centralt beliggende lejligheder. I Aarhus er huslejen på lejeboliger for det meste er meget høj, men når forældrene laver et forældrekøb, så kan de sætte huslejen så lavt som muligt.

Det er dog vigtigt at overveje fordele og ulemper nøje før man går ind i et forældrekøb. Det er nemlig ikke uden risici at lave et forældrekøb, og det er ikke sikkert at priserne på fast ejendom fortsat vil stige.

Investering i fast ejendom er ofte en langvarig investering, hvor barnet måske skal bruge boligen i en årrække før et forældrekøb vil give mening og være en succes.

Hvad er bedst at gøre, når barnet ikke længere skal bruge boligen?

Du skal også overveje hvad du skal gøre når dit barn ikke længere skal bo i lejligheden. Du kan fx beholde lejligheden og leje den ud, og senere hen lave en familieoverdragelse, så dit barn får lejligheden. Fx er der nogen der vælger at sælge boligen til deres barn når barnet får råd. Det kan nemlig gøres på fordelagtige vilkår.

I den forbindelse er det vigtigt at sikre, at udlejning er tilladt i ejerforeningen, både til dit barn, men også til andre eventuelle fremtidige lejere.

En god ting ved at sælge lejligheden videre til dit barn er, at du kan sælge lejligheden til 20% under den sidste offentlige vurdering, dog med visse betingelser som skal være opfyldt. Ejendommen må ikke være blevet vurderet af banken eller en ejendomsmægler, og der må ikke være foretaget renoveringer som ikke er blevet opdateret i BBR. Endvidere må ejendommen ikke være vurderet som udlejet i SKATs system.

Det er i forbindelse med et forældrekøb i Aarhus en god ide, at alliere dig med en revisor forud for et køb, så du kan finde ud af hvilken regnskabsmetode der er bedst for dig.

Et forældrekøb i Aarhus kan dog være en god ide, hvis altså du har økonomisk mulighed for det at lave et forældrekøb. Dit barn vil være sikret at have et sted at bo under hele uddannelsen, og du har mulighed for at foretage en investering.

Hos Skøde Centret kan vi hjælpe dig med køberrådgivning i forbindelse med et forældrekøb, og vi sikrer også at forholdene omkring ejerforeningen bliver ordentligt belyst.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top