Forside » Ordbog » h » Hæftelse – Hvad er en hæftelse?

Hæftelse – Hvad er en hæftelse?

Af Skøde Centret

Hæftelse er et udtryk for en forpligtelse til at tilbagebetale en gæld.

Når man optager gæld hæfter man for det optagede beløb plus gældsomkostningerne (renter, gebyrer mv.) Det er muligt at overdrage gæld, således at en anden person hæfter for denne. Dette gør sig bl.a. relevant ved skilsmisser.

Hvordan fungerer et gældsbrev?

Når en person eller virksomhed tager et lån, kan kreditgiveren kræve, at de opstiller en gældsbrev. Dette dokument beskriver de aktiver, der kan blive solgt for at dække eventuelle tab, hvis låntager ikke kan betale tilbage. Kreditgiveren kan derefter sælge disse aktiver for at få deres penge tilbage.

Hvilke typer af aktiver kan blive sikret med en gældshæftelse?

De aktiver, der kan blive sikret med en gældshæftelse, kan variere afhængigt af lånets størrelse og formål. Men ofte omfatter de boliger, biler, værdipapirer, bankkonti eller andre former for ejendom.

Hvad skal man være opmærksom på, når man underskriver et gældsbrev?

Det er vigtigt, at man nøje læser og forstår vilkårene og betingelserne i et gældsbrev, før man underskriver den. Det er også vigtigt at være opmærksom på, hvilke aktiver der er sikret i gældshæftelsen, og hvilke konsekvenser det kan have, hvis man ikke kan betale tilbage på lånet.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top