Forside » Ordbog » e » Ejerpantebrev – Hvad er et ejerpantebrev?

Ejerpantebrev – Hvad er et ejerpantebrev?


Af Skøde Centret - Læsetid: 2 minutter


Et ejerpantebrev er et tinglyst gældsbrev, som boligejeren kan overdrage til fx et pengeinstitut som sikkerhed for et lån.

Når en ejer af fast ejendom ønsker at låne penge, kan de udstede et ejerpantebrev til långiveren som sikkerhed for lånet. Ejerpantebrevet skal tinglyses hos Tinglysningsretten, så det kan registreres som sikkerhed for lånet.

Långiveren vil herefter have pant i ejendommen, og kan i tilfælde af, at låntageren ikke kan betale tilbage, forlange ejendommen solgt for at inddrive sine penge.

Når lånet er betalt tilbage, vil ejerpantebrevet blive frigivet, og ejeren kan igen disponere frit over ejendommen uden pant i denne.

Fordelene ved et ejerpantebrev

Et ejerpantebrev er en fordelagtig løsning for både långiveren og låntageren. For låntageren betyder det, at de kan få adgang til lån uden at skulle pantsætte ejendommen ved hver enkelt låneoptagelse. I stedet kan ejerpantebrevet stilles som sikkerhed for lån i fremtiden.

For långiveren betyder det, at de har en mere sikker form for pant i ejendommen, da ejerpantebrevet er tinglyst og kan registreres som sikkerhed i forhold til andre kreditorer.

Samtidig sparer både låntager og långiver penge på tinglysningsafgiften, da der kun skal betales én gang for ejerpantebrevet, når det tinglyses.

Hvad er forskellen på et ejerpantebrev og et realkreditlån?

Et ejerpantebrev er et gældsbrev, som ejeren af en fast ejendom selv udsteder som sikkerhed for et lån. Et realkreditlån er derimod et lån, hvor ejendommen stilles som sikkerhed for lånet, men det udstedes af et realkreditinstitut.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top