Forside » Ordbog » e » Ejerpantebrev – Hvad er et ejerpantebrev?
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Ejerpantebrev – Hvad er et ejerpantebrev?

Af Skøde Centret

Et ejerpantebrev er et tinglyst gældsbrev, som boligejeren kan overdrage til fx et pengeinstitut som sikkerhed for et lån.

Når en ejer af fast ejendom ønsker at låne penge, kan de udstede et ejerpantebrev til långiveren som sikkerhed for lånet. Ejerpantebrevet skal tinglyses hos Tinglysningsretten, så det kan registreres som sikkerhed for lånet.

Långiveren vil herefter have pant i ejendommen, og kan i tilfælde af, at låntageren ikke kan betale tilbage, forlange ejendommen solgt for at inddrive sine penge.

Når lånet er betalt tilbage, vil ejerpantebrevet blive frigivet, og ejeren kan igen disponere frit over ejendommen uden pant i denne.

Fordelene ved et ejerpantebrev

Et ejerpantebrev er en fordelagtig løsning for både långiveren og låntageren. For låntageren betyder det, at de kan få adgang til lån uden at skulle pantsætte ejendommen ved hver enkelt låneoptagelse. I stedet kan ejerpantebrevet stilles som sikkerhed for lån i fremtiden.

For långiveren betyder det, at de har en mere sikker form for pant i ejendommen, da ejerpantebrevet er tinglyst og kan registreres som sikkerhed i forhold til andre kreditorer.

Samtidig sparer både låntager og långiver penge på tinglysningsafgiften, da der kun skal betales én gang for ejerpantebrevet, når det tinglyses.

Hvad er forskellen på et ejerpantebrev og et realkreditlån?

Et ejerpantebrev er et gældsbrev, som ejeren af en fast ejendom selv udsteder som sikkerhed for et lån. Et realkreditlån er derimod et lån, hvor ejendommen stilles som sikkerhed for lånet, men det udstedes af et realkreditinstitut.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top