Forside » Ordbog » k » Kursværdi på lån – Hvad er kursværdien på et lån?

Kursværdi på lån – Hvad er kursværdien på et lån?


Af Skøde Centret - Læsetid: 2 minutter


Den kontante værdi af obligationer, som beregnes ud fra kursen.

Den svarer altså til det beløb, du får udbetalt kontant ved salg af disse obligationer. Kursen kan være både over og under 100. Kursen vil dog typisk være under kurs 100, som også kaldes for pari.

Optager et lån på 500.000 kr., og obligationerne bliver solgt til kurs 98, er kursværdien: (500.000 x 98)/ 100 = 490.000 kr. Omkostningerne ved at optage lånet skal desuden fratrækkes. Det beløb, du reelt vil få til rådighed, bliver derfor mindre.

Hvad er sammenhængen mellem kursværdien på et lån og renten?

Kursværdien på et lån har også en tæt sammenhæng med renten på lånet. Hvis renten stiger, så vil kursen på lånet falde, da det vil blive mindre attraktivt for investorer at investere i lånet. Dette vil igen betyde, at kursværdien af lånet vil falde, og det vil kræve en større investering at tilbagebetale lånet.

Omvendt, hvis renten falder, så vil kursen på lånet stige, da det vil blive mere attraktivt for investorer at investere i lånet. Dette vil igen betyde, at kursværdien af lånet vil stige, og det vil kræve en mindre investering at tilbagebetale lånet.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top