Forside » Ordbog » k » Kursgevinst – Hvad er en kursgevinst?

Kursgevinst – Hvad er en kursgevinst?

Af Skøde Centret

En kursgevinst er en gevinst, som en investor eller aktionær opnår, når prisen på en aktie, obligation eller anden værdipapir stiger i markedsværdi. Kursgevinster opstår, når en investor køber en investering til en lavere pris end den pris, den sælges til senere, og forskellen mellem købsprisen og salgsprisen repræsenterer den opnåede gevinst.

Hvordan opstår kursgevinster?

Kursgevinster opstår, når en investor køber en investering og dens markedsværdi stiger. Markedsværdien af en investering påvirkes af faktorer som udbud og efterspørgsel, virksomhedens indtjening, økonomiske indikatorer og politiske forhold. Når disse faktorer ændrer sig, kan investeringens markedsværdi stige eller falde.

Kursgevinster er som udgangspunkt skattefri for privatpersoner, i visse tilfælde kan man dog beskattes af kursgevinster.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top