Forside » Ordbog » f » Fritidsbolig – Hvad er en fritidsbolig?

Fritidsbolig – Hvad er en fritidsbolig?

Af Skøde Centret

Fritidsbolig er en ekstra ejendom, som de fleste benytter i ferier og weekender.

En fritidsbolig kan eksempelvis være et sommerhus, en ferielejlighed el.lign.

Med en fritidsbolig har du, ligesom med almindelige helårsboliger, mulighed for at optage realkreditlån i ejendommen. Man kan låne op til 60% af fritidsboligens værdi (80% for almindelige boliger). Som regel er en fritidsbolig ikke godkendt til helårsbeboelse, men under særlige omstændigheder er det muligt at benytte fritidsboligen som helårsbeboelse.

Hvad er forskellen på en fritidsbolig og en helårsbolig?

En fritidsbolig er en bolig, som primært bruges til fritidsformål, mens en helårsbolig er en bolig, som man bor i året rundt. Der er en række forskelle på de to typer boliger, både når det kommer til økonomi og juridiske aspekter. For eksempel kan man normalt ikke bo fast i en fritidsbolig, medmindre man har en særlig tilladelse fra kommunen.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top