Forside » Ordbog » r » Restgæld – Hvad er en restgæld?

Restgæld – Hvad er en restgæld?

Af Skøde Centret

En restgæld på et realkreditlån er det beløb, som du stadig skylder på dit realkreditlån, efter at du har betalt en del af det tilbage. Restgælden kan ændre sig i takt med at du betaler lånet tilbage, eller hvis der sker ændringer i renten eller i lånebetingelserne.

Hvordan beregnes restgælden på et realkreditlån?

Restgælden på et realkreditlån kan beregnes på flere måder, afhængigt af hvilken type lån du har. Men typisk kan restgælden beregnes ved at tage det oprindelige lånebeløb og trække de samlede afdrag fra det.

Hvordan påvirker renteændringer restgælden på et realkreditlån?

Renteændringer kan have en stor indflydelse på restgælden på et realkreditlån, hvis der er tale om et lån med variabel rente. Hvis renten stiger, vil det øge de månedlige afdrag og dermed mindske restgælden hurtigere. Hvis renten falder, vil de månedlige afdrag falde, og restgælden vil blive mindre reduceret.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top