Forside » Ordbog » p » Privat pantebrev – Hvad er et privat pantebrev?

Privat pantebrev – Hvad er et privat pantebrev?


Af Skøde Centret - Læsetid: 1 minut


Et privat pantebrev er en aftale mellem en långiver og en låntager om at låne penge til en fast rente og med pant i en fast ejendom. En sådan aftale oprettes normalt, når låntageren ikke kan opnå finansiering gennem traditionelle lånekanaler, såsom banker eller kreditinstitutter.

I en sådan aftale vil långiveren udstede et pantebrev, som dokumenterer pantet i ejendommen og specificerer vilkårene for lånet, herunder renten, tilbagebetalingsperioden og eventuelle gebyrer og omkostninger.

Pantebrevet registreres normalt hos tinglysningsretten og betragtes som en sikkerhed for lånet, hvis låntageren ikke kan tilbagebetale det.

En fordel ved at udstede et privat pantebrev er, at långiveren kan opnå en højere rente end ved traditionelle investeringer såsom obligationer eller bankindskud. Låntageren kan også have lettere ved at opnå finansiering, da lånekravene er mindre strenge end ved traditionelle lånekanaler.

Dog skal man være opmærksom på, at risikoen for at lånet ikke tilbagebetales er højere end ved traditionelle lånekanaler, og at det kan være sværere at afsætte pantebrevet, hvis låntageren ikke kan betale lånet tilbage.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top