Forside » Ordbog » p » Påtaleberettiget – Hvad vil det sige at være påtaleberettiget?
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Påtaleberettiget – Hvad vil det sige at være påtaleberettiget?

Af Skøde Centret

Som påtaleberettiget har man ret til at håndhæve en servitut, hvilket er en juridisk aftale om en række begrænsninger og forpligtelser, der gælder for en ejendom. En servitut kan eksempelvis give en anden ejer ret til at færdes over ens grund eller pålægge en bestemt brug af en ejendom.

For at være påtaleberettiget på en servitut kræves det, at man enten er ejer af den ejendom, som servitutten vedrører, eller at man på anden måde er blevet tildelt påtaleberettigelsen. Det kan eksempelvis være tilfældet, hvis man har købt sig til rettighederne fra en tidligere påtaleberettiget.

Som påtaleberettiget har man ret til at påtale overtrædelser af servitutten og kræve at den overtrædende part retter ind. Hvis den overtrædende part ikke efterkommer kravet, kan man indbringe sagen for domstolene.

Det er vigtigt at bemærke, at påtaleberettigelsen kun gælder for de rettigheder og forpligtelser, der er angivet i servitutten.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top