Forside » Ordbog » p » Prioritering – Hvad er prioritering?
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Prioritering – Hvad er prioritering?

Af Skøde Centret

Lånenes prioritetsstilling refererer til rækkefølgen af lån, der gives til en ejendom. Når en ejendom bruges som sikkerhed for flere lån, er det vigtigt at fastslå, hvilke lån der skal betales først, hvis ejendommen sælges, eller hvis der opstår en tvangsauktion. Prioritetsstillingen bestemmer, hvilket lån der skal betales først og i hvilken rækkefølge de øvrige lån skal betales.

Ifølge dansk lov har lånene en prioritetsstilling, der er baseret på tidspunktet for tinglysning. Det første lån, der tinglyses på ejendommen, har førsteprioritet. Hvis der senere tinglyses et andet lån, har dette andet lån andenprioritet, og så videre. Hvis en ejendom sælges, skal førsteprioritetslånet først betales, derefter andenprioritetslånet osv. indtil alle lån er betalt.

Det er vigtigt at bemærke, at prioritetsstillingen kun gælder for lån, der er tinglyst på ejendommen. Hvis en kreditor har givet et lån uden at tinglyse det, har lånet ikke en juridisk prioritetsstilling i forhold til tinglyste lån.

I visse tilfælde kan det være nødvendigt at ændre prioritetsstillingen. Dette kan ske ved at indgå en aftale med kreditorerne om at ændre rækkefølgen af ​​lånene.

I nogle tilfælde kan prioritetsstillingen også påvirke kreditorernes risiko og rente. Jo højere prioritetsstilling et lån har, jo mindre risiko er der for kreditorerne, og jo lavere rente vil de typisk opkræve.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top