Forside » Ordbog » p » Provenu – Hvad er et provenu?

Provenu – Hvad er et provenu?


Af Skøde Centret - Læsetid: 1 minut


Når du sælger din bolig, er det vigtigt at forstå, hvad et provenu er. Provenuet ved et boligsalg er det beløb, du modtager efter at have betalt eventuelle omkostninger og gæld på boligen. Det er det overskydende beløb, som du modtager, og som du kan bruge til andre formål.

Provenuet består af salgsprisen på boligen fratrukket eventuelle omkostninger. Omkostninger kan inkludere mæglergebyrer, advokathonorarer, afgifter og skatter. Hvis du stadig har gæld på boligen, skal denne gæld også betales af det samlede provenu, før du modtager det resterende beløb.

For eksempel, hvis du sælger din bolig for 1 million kroner og har en restgæld på 500.000 kroner, skal du betale restgælden af provenuet. Hvis omkostningerne ved salget er 50.000 kroner, vil dit provenu være 450.000 kroner (1 million minus 500.000 minus 50.000).

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top