Forside » Ordbog » a » Anfordringslån til børn – Hvordan gør man?

Anfordringslån til børn – Hvordan gør man?

Med et anfordringslån menes et lån, der til enhver tid kan kræves indfriet af den der har ydet lånet.

Det er en betingelse at dette vilkår fremgår skriftligt af en låneaftale. Det betyder altså at den der har bevilliget lånet til enhver tid kan kræve at få indfriet restgælden. Den der har ydet lånet behøver ikke en domsafsigelse for at kunne kræve at lånet bliver indfriet.

Denne mulighed anvendes ofte når forældre overdrager en ejerlejlighed til deres barn/børn.

Hent gratis skabelon til anfordringslån her.

Anfordringslån til børn kan være en god måde at sikre sig, at børnene har en bolig, mens de studerer. Det giver også forældrene mulighed for at hjælpe deres børn økonomisk, uden at de skal betale for det med det samme.

Der er dog også nogle ulemper ved at låne penge til sine børn. Det kan være vanskeligt at få tilbagebetalt, hvis barnet ikke har økonomisk råderum til at betale lånet tilbage. Det kan også skabe konflikter mellem forældre og børn, hvis lånet ikke bliver tilbagebetalt.

Derfor er det vigtigt at man som forældre overvejer alle fordele og ulemper ved at yde et anfordringslån til sine børn, før man træffer en beslutning.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centret til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

Se priser