Forside » Ordbog » k » Købesum – Hvad er en købesum?
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Købesum – Hvad er en købesum?

Af Skøde Centret

Købesummen er den samlede pris, der skal betales ved køb af en bolig.

Ved køb af en ejendom kan købesummen bestå af eksisterede prioriteter, sælgerpantebreve, evt. nyt ejerskiftelån og udbetaling.

Købesummen er altså det eneste der skal betales af køber, for at kunne overtage ejendommen. Købesummens størrelse afhænger af hvilken ejendom der er tale om.

Det er sælger og ejendomsmægleren der fastsætter købesummen, som dog ofte forhandles ned af køber inden der indgås en endelig handel.

Hvordan betales købesummen?

Købesummen betales typisk ved overdragelse af ejendommen. Dette sker som regel ved en såkaldt overtagelsesdag, hvor køber overtager ejendommen og betaler det aftalte beløb til sælger. Betalingen af købesummen kan enten ske kontant eller ved hjælp af en bankoverførsel.

Hvilke omkostninger er inkluderet i købesummen?

Udover købesummen for ejendommen kan der være forskellige omkostninger, som også skal dækkes. Dette kan inkludere omkostninger til rådgiver, tinglysning, tinglysningsafgift, forsikring og låneomkostninger.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top