Forside » Ordbog » k » Køberet fast ejendom – Hvad er en køberet?

Køberet fast ejendom – Hvad er en køberet?

Af Skøde Centret

Køberet er en aftale, der giver en part ret, men ikke pligt til at måtte købe noget nærmere bestemt. Køberet kan eksempelvis findes i lejekontrakter, hvor lejeren af et hus eller en lejlighed får ret til at købe den faste ejendom, hvis denne ønsker det.

Køberetten kan være betinget af forskellige faktorer, såsom at køberen skal have finansiering på plads, eller at sælger skal have en ejendomsmægler til at vurdere ejendommen inden salget. Køberetten kan også give køberen en vis tid til at undersøge ejendommen og dens dokumenter, inden de beslutter sig for at købe den.

Hvordan fungerer køberetten i praksis?

Køberetten giver køberen ret til at købe ejendommen, men ikke en pligt til at gøre det. Det betyder, at køberen har en eksklusiv mulighed for at købe ejendommen inden for den aftalte periode, men kan vælge at trække sig fra aftalen, hvis de ikke ønsker at købe ejendommen alligevel.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top