Forside » skilsmisse » Hvordan overtager jeg et hus ved skilsmisse og bodeling?

Hvordan overtager jeg et hus ved skilsmisse og bodeling?

skilsmisseskøde

Hvis du og din partner beslutter at blive skilt, kan det være svært at blive enige om, hvem der skal overtage huset. I nogle tilfælde kan det være den bedste løsning for begge parter at sælge huset og dele pengene, men hvis den ene af jer ønsker at blive boende i huset, kan det være svært at finde ud af, hvordan man gør det.

Der er flere ting, du skal overveje, når du beslutter, hvem der skal overtage huset ved skilsmisse. For det første skal du tage stilling til, om du ønsker at sælge huset eller blive boende i det. Hvis du vælger at sælge huset, kan I dele pengene fra salget, men hvis du vælger at blive boende i huset, skal du sørge for at have styr på bankens godkendelse.

Derudover skal du overveje, hvordan du vil håndtere de løbende ejerudgifter, forbrugsudgifter og låneudgifter alene.

Endelig skal du overveje, hvad der vil være bedst for børnene. Hvis I har børn, skal I overveje, hvordan skilsmisse vil påvirke dem. Hvis den ene af jer flytter ud, skal I overveje, hvordan I vil håndtere børnenes tid mellem hjemmene.

Banken skal godkende overdragelsen

Når I har besluttet, hvem der skal overtage huset, skal I kontakte banken for at få deres godkendelse. Som regel vil banken kræve, at den ægtefælle, der overtager huset, står for den resterende gæld på huset. Hvis dette er tilfældet, skal I have en aftale med banken om, hvordan denne gæld vil blive overtaget.

Den ægtefælles som træder ud af ejendommen får herefter mulighed for at foretage et nyt boligkøb, når vedkommende er frigjort fra forpligtelserne vedr. ejendommen overfor jeres realkreditinstitut. På den måde kan man købe nyt hus eller ny ejerlejlighed, hvilket kan være svært, så længe man stadig står som ejer og medhæftende på lån i den nuværende bolig.

Et skilsmisseskøde kan overdrage ejendommen formelt

En skilsmisse indebærer ofte en række økonomiske forhold, der skal afklares. Et af disse forhold er, hvem der ejer hvilke ejendele. I tilfælde af en skilsmisse kan det være nødvendigt at overdrage den faste ejendom formelt til den ene af jer. Dette kan gøres ved at udarbejde et et skøde (et såkaldt skilsmisseskøde).

Et skilsmisseskøde er et dokument, der overdrager ejendommen formelt til den ene af jer. Skilsmisseskødet skal indeholde en række oplysninger, herunder ejendommens adresse, størrelse og værdi. Skilsmisseskødet kræver også at I modtager en skilsmissebevilling fra Familieretshuset.

Skilsmisseskødet skal underskrives af jer begge og bliver herefter tinglyst i tingbogen. Ved at tinglyse skødet, får det retsvirkning og samtidig beskyttelse mod ikke tinglyste rettigheder. Tinglysning er på den måde en sikringsakt.

Hos Skøde Centret kan vi hjælpe jer med udarbejdelse og tinglysning af skilsmisseskøde.

trustpilot

Håndtering af sagen med alt-i-en skødepakke

✔ En komplet skødepakke som rummer alt det nødvendige papirarbejde i forhold til at få overdragelsen af ejendommen på plads.
✔ Et udvidet skøde, som også rummer den vigtige formalisering af jeres aftale. Vores skøde er således ikke blot et standard minimalskøde.
✔ En fast pris du kan regne med fra starten af. Der kommer således ingen ekstraregninger eller tillæg senere hen.

trustpilot
Se pris og start sag
Det er uforpligtende: Hvis overdragelsen ikke kan gennemføres, koster det ikke noget.

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe 70 20 21 29 (man - fre: 9-17).

Hvordan beregnes husets værdi ved skilsmisse?

Husets værdi ved skilsmisse beregnes normalt ud fra husets markedsværdi. Markedsværdien afhænger af en række faktorer, herunder husets størrelse, beliggenhed, stand og alder. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at få huset vurderet af en ejendomsmægler for at sikre en korrekt vurdering af værdien.

Hvad sker der med huset, hvis vi bliver enige om at sælge det ved skilsmisse? Hvordan bliver det fordelt?

Der er to overvejelser, der er vigtige at gøre sig, når man skal sælge fast ejendom ved skilsmisse. For det første skal man være opmærksom på, at hvis I ejer huset i fællesskab, så skal I også sælge det i fællesskab. Dette gælder også, selvom I er blevet skilt. For det andet skal I være enige om, hvordan pengene fra salget af huset skal fordeles.

I de fleste tilfælde vil det være en fordel at sælge huset, når I er blevet enige om dette. De giver jer mulighed for at få en fair fordeling af pengene fra salget, og det giver jer også mulighed for at starte på en frisk med jeres egne boliger.

Hvis I beslutter jer for at sælge huset, skal I først og fremmest kontakte en ejendomsmægler. Ejendomsmægleren vil hjælpe jer med at sætte huset til salg, og de vil også hjælpe jer med at finde en køber.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centret til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

Se priser

Vi er specialiserede i følgende typer af sager: