Forside » skilsmisse » Sådan overdrages fast ejendom ved skilsmisse

Sådan overdrages fast ejendom ved skilsmisse

overdragelse af skøde ved skilsmisse

Af Skøde Centret

I forbindelse med skilsmisse, kan det være aftalt, at den ene part skal overtage et fælles hus eller en fælles ejerlejlighed, for på den måde at blive eneejer fremover.

Vi oplever ofte, at den ene part i en skilsmisse overtager en fælles ejendom frem for at ejendommen bliver sat til salg.

Hvordan deles et hus ved skilsmisse?

Når en fast ejendom deles ved skilsmisse, og den ene part overtager ejendommen, skal den udtrædende part frigøres fra ejendommens lån. Samtidig kan der være en friværdi, som den udtrædende part skal have sin del af.

Grundlæggende skal banken acceptere at den ene part overtager ejendommens lån, og man skal derfor have kontakt til banken eller kreditforeningen og få dem til at give grønt lys herfor.

Skøde Centret er specialiseret i overdragelse af hus ved skilsmisse, og kan hjælpe jer med sagen.

trustpilot

Håndtering af sagen med alt-i-en skødepakke

✔ En komplet skødepakke som rummer alt det nødvendige papirarbejde i forhold til at få overdragelsen af ejendommen på plads.
✔ Et udvidet skøde, som også rummer den vigtige formalisering af jeres aftale. Vores skøde er således ikke blot et standard minimalskøde.
✔ En fast pris du kan regne med fra starten af. Der kommer således ingen ekstraregninger eller tillæg senere hen.

trustpilot
SE PRISER
Det er uforpligtende: Hvis overdragelsen ikke kan gennemføres, koster det ikke noget.

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe 70 20 21 29 (man - fre: 9-17).

Kan jeg overtage huset ved skilsmisse?

For at kunne overtage huset eller ejerlejligheden, skal man dels have en aftale på plads med sin (ex)ægtefælle. Herudover skal banken som nævnt godkende gældsovertagelse. Når disse to ting er på plads, kan sagen i princippet stadfæstes i form af et skøde som tinglyses.

Hvad koster gældsovertagelse?

Gebyret til banken for at lave gældsovertagelse af eksisterende lån ligger typisk på ca. kr. 3.000. – 5.000, medmindre der skal optages nye lån.

Er der behov for skilsmissebevilling?

Det vil være bedst at have en skilsmissebevilling klar fra familieretshuset i forbindelse med tinglysning af skødet, da skødet ved fremvisning af dette dokument i forbindelse med tinglysningen, kan nøjes med en tinglysningsafgift på kr. 1.850 (normalt beregnes der yderligere 0,6 % af købesummen).

Hvor lang tid tager det at få overdragelsen af den faste ejendom på plads?

Hvis begge parter er enige om overdragelsen, og hvis banken har forhåndsgodkendt gældsovertagelse, tager det normalt en uges tid af få sagen på plads hos tinglysningsretten.

Scroll to Top