Forside » Ordbog » b » Berigtigelse af ejendomshandel (bolighandel) – fast lav pris

Berigtigelse af ejendomshandel (bolighandel) – fast lav pris

berigtigelse af bolighandel

Berigtigelse af en bolighandel/ejendomshandel har til formål at sikre, at handlens vilkår bliver opfyldt, altså at køber opnår adkomst (ejendomsret) på ejendommen, og at sælger modtager købesummen.

Har du brug for at få berigtiget en bolighandel, kan du se vores priser her.

Du har mulighed for at få køberrådgivning og håndtering af selve papirgangen i sagen.

Bolighandlen kan opdeles i to faser:

1. Aftalefasen, som er den første fase, består i at køber og sælger indgår en aftale om bolighandlen. Denne aftale indeholder købesum, overtagelsesdato og sædvanligvis en del andre aftaler om f.eks. ejerskifteforsikringer.

2. Berigtigelsesfasen, som grundlæggende er selve den efterfølgende papirgang i sagen. Når købsaftalen er på plads og handlen indgået mellem køber og sælger, begynder bolighandlens anden fase. Denne anden fase, eller berigtigelsesfasen, består i at sælger får de penge som sælger har krav på, mens køber får sikret sin nyerhvervede ret over ejendommen ved et skøde.

Ud over betaling af købesum og tinglysning af ejendommen, omfatter berigtigelsen af bolighandlen normalt også en refusionsopgørelse og evt. en overdragelse af sikkerhed til ejerforening.

Det fremgår af købsaftalen, om det er køber eller sælger der har ansvaret for berigtigelsen. Uanset hvem af parterne der sidder med dette ansvar, anbefales det at søge hjælp hos en professionel.