Forside » skøde » Billig skødeskrivning: Spar penge uden at gå på kompromis
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Billig skødeskrivning: Spar penge uden at gå på kompromis

skødeskrivning

Af Skøde Centret

Det er heldigvis blevet nemt at få billig skødeskrivning. Årsagen er, at internettet har revolutioneret måden man skriver og tinglyser skøder på. Tidligere krævede det en mere tung sagsgang hos en advokat, men efter overgangen til digital tinglysning i 2009, er tinglysning af et skøde blevet en ren digital proces.

Hvad bør et skøde indeholde?

Et skøde er en form for kontrakt, der giver skødetageren fuld ejendomsret til et fast ejendom. Som sådan skal et skøde altid som minimum indeholde:

  • Ejendommens adresse og matrikelnummer
  • Hvilken type ejendom der er tale om (villa, lejlighed, grund m.m.)
  • Kontaktoplysninger på skødetageren
  • Dato og underskrift fra begge parter

Men der kan være mange andre ting, der også kan være med i et skøde. Det er derfor vigtigt at have en juridisk rådgiver med, når man skal lave et skøde.

En rådgiver kan også være med til at sikre, at der ikke er fejl i skødet. Dette kan være altafgørende, hvis der senere opstår tvister om ejendommen.

Skøde Centret er specialiseret i skødeskrivning, og kan hjælpe dig til en fast lav pris.

trustpilot

Håndtering af sagen med alt-i-en skødepakke

✔ En komplet skødepakke som rummer alt det nødvendige papirarbejde i forhold til at få overdragelsen af ejendommen på plads.
✔ Et udvidet skøde, som også rummer den vigtige formalisering af jeres aftale. Vores skøde er således ikke blot et standard minimalskøde.
✔ En fast pris du kan regne med fra starten af. Der kommer således ingen ekstraregninger eller tillæg senere hen.

trustpilot
SE PRISER

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe 70 20 21 29 (man - fre: 12-15).

Hvad er nogle af de faldgruber, man skal være opmærksom på, når man leder efter en billig skødeskriver?

Det er fristende blot at vælge det billigste skødetilbud ved at sammenligne priser. Men det er desværre ikke så overskueligt, om det billigste skøde også er tilstrækkeligt fyldestgørende. Det er derfor vigtigt at sikre, at et skøde ikke blot lever op til minimumskravene der skal opfyldes, for at det kan tinglyses. Et billigt skøde skal i teorien blot indeholde oplysninger om ejendommens adresse/matr. nr., købers- og sælgers navn, overtagelsesdag samt købesum.

Men disse få informationer redegør på ingen måde for den juridiske aftale der måtte være mellem køber og sælger. Det er alene en registrering af ejerskabet. Derfor er det i mange tilfælde vigtigt at supplere skødet med vilkårene for jeres aftale, så aftalen dermed bliver skriftliggjort. Dette gælder specielt for handler internt mellem familie og venner (uden ejendomsmægler).

Hvis I vælger at lade en skødeskriver udarbejde jeres skøde, kan dette gøres på flere forskellige måder. Du kan vælge at have skødet udarbejdet hos en advokat eller en mægler. De fleste boligadvokater har en fast pris for at udarbejde et skøde, og dette beløb afhænger af, hvor komplekst skødet er. Du kan også vælge at bruge en skødeskriver, der ikke er advokat. Skødeskrivere kan f.eks. være jurister, der arbejder på et advokatfirma.

Hvor meget udgør tinglysningsafgiften?

Tinglysningsafgiften udgør i en almindelig fri handel kr. 1.850 tillagt 0,6% af købesummen. Der kan være nuancer i denne beregning, afhængig af sagstypen.

Billig skødeskrivning – hvad koster det?

Du vil kunne finde mange forskellige priser på et skøde. Prisen afhænger også af hvad du grundlæggende har brug for. Kan du nøjes med et minimalskøde, kan det gøres relativt billigt. Men hvis du skal sikres ordentligt rent juridisk, vil det hos en advokat normalt blive en del dyrere, idet selve skødet, som nævnt, ikke rummer formaliseringen af jeres aftale. Formaliseringen af aftalen er en særskilt proces.

Det er derfor vigtigt at undersøge hvad der i virkeligheden er indeholdt i den skødepakke du er interesseret i.

Det er altså ikke altid lige meget hvilken pakke der vælges, selv om der kan være forskel i prisen.

Få et billigt skøde hos Skøde Centret

Skøde Centrets skødepakke rummer ikke kun et minimalskøde, men derimod også en juridisk formalisering af jeres aftale. Dette mener vi er vigtigt. Skødepakken har dermed 2 funktioner: dels at fungere som en registrering af nyt ejerskab, og dels at fungere som juridisk aftale mellem jer.

Det er derfor vigtigt, at både ejerne og evt. banken har den fornødne tryghed for, at der ikke er andre forhold, der kan give anledning til tvivl eller problemer med ejendommen.

Skøde Centret lægger vægt på, at der ikke er nogen skjulte gebyrer eller andre overraskelser, når I vælger os som skødeskriver.

I betragtning af, at du også får en aftaleformulering med i skødepakken, ligger vores priser en del under almindelig advokat listepris.

Skøde Centret har lavet mange tusinde skøder siden 2003. Vi har således en årelang erfaring med boligkøb og skødeskrivning, og du kan derfor være sikker på, at vi også er her, hvis du senere hen får spørgsmål til din sag.

Vi kan hjælpe dig med billig skødeskrivning, uanset om din ejendom er et hus, ejerlejlighed eller sommerhus. Vi arbejder landsdækkende, og kan derfor behandle din skødesag uanset hvor i landet ejendommen er placeret.

Skøde Centret er et alternativ til en traditionel boligadvokat, og du kan regne med at vores pris tilbud også er det du skal betale i sidste ende.

Professionel ansvarsforsikring

Vi har tegnet professionel ansvarsforsikring i forhold til vores skødeskrivning og rådgivning.

Online sagsbehandling

Skøde Centret er et online firma. Det betyder, at du ikke behøver at bruge din tid og din energi på at skulle møde fysisk op hos os. Sagsbehandlingen foregår digitalt, og du modtager skødet pr mail. Skødet underskrives med MitID, hvorefter vi sørger for at det bliver tinglyst korrekt i tingbogen.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top