Billigt skøde – billig skødeskrivning – hurtigt, nemt og sikkert

skødeskrivning

Det er heldigvis blevet nemt at få lavet et billigt skøde. Årsagen er, at internettet har revolutioneret måden man skriver og tinglyser skøder på. Tidligere krævede det en mere tung sagsgang hos en advokat, men efter overgangen til digital tinglysning i 2009, er tinglysning af et skøde blevet en ren digital proces.

Hvad bør et skøde indeholde?

Det er fristende blot at vælge det billigste skødetilbud. Men det er desværre ikke så overskueligt, om det billigste skøde også er tilstrækkeligt fyldestgørende. Det er derfor vigtigt at sikre, at et skøde ikke blot lever op til minimumskravene der skal opfyldes, for at det kan tinglyses. Et billigt skøde skal i teorien blot indeholde oplysninger om ejendommens adresse/matr. nr., købers- og sælgers navn, overtagelsesdag samt købesum.

Men disse få informationer redegør på ingen måde for den juridiske aftale der måtte være mellem køber og sælger. Det er alene en registrering af ejerskabet. Derfor er det i mange tilfælde vigtigt at supplere skødet med vilkårene for jeres aftale, så aftalen dermed bliver skriftliggjort. Dette gælder specielt for handler internt mellem familie og venner (uden ejendomsmægler).

Hvor meget udgør tinglysningsafgiften?

Tinglysningsafgiften udgør i en almindelig fri handel kr. 1.750 tillagt 0,6% af købesummen. Der kan være nuancer i denne beregning, afhængig af sagstypen.

Billigt skøde – hvad koster det?

Du vil kunne finde mange forskellige priser på et skøde. Prisen afhænger også af hvad du grundlæggende har brug for. Kan du nøjes med et minimalskøde, kan det gøres relativt billigt. Men hvis du skal sikres ordentligt rent juridisk, vil det hos en advokat normalt blive en del dyrere, idet selve skødet, som nævnt, ikke rummer formaliseringen af jeres aftale. Formaliseringen af aftalen er en særskilt proces.

Det er derfor vigtigt at undersøge hvad der i virkeligheden er indeholdt i den skødepakke du er interesseret i.

Få et billigt skøde hos Skøde Centret

Skøde Centrets skødepakke rummer ikke kun et minimalskøde, men derimod også en juridisk formalisering af jeres aftale. Dette mener vi er vigtigt. Skødepakken har dermed 2 funktioner: dels at fungere som en registrering af nyt ejerskab, og dels at fungere som juridisk aftale mellem jer.

I betragtning af, at du også får en aftaleformulering med i skødepakken, ligger vores priser en del under almindelig advokat listepris.

Skøde Centret har lavet mange tusinde skøder siden 2003. Vi har således en årelang erfaring med boligkøb og skødeskrivning, og du kan derfor være sikker på, at vi også er her, hvis du senere hen får spørgsmål til din sag.