Forside » tinglysninger » Det er muligt at anvende fuldmagt til digital tinglysning

Det er muligt at anvende fuldmagt til digital tinglysning

tinglysningsfuldmagt

Fuldmagt til digital tinglysning er en alternativ løsning til at underskrive fx et skøde.

I forbindelse med tinglysning af et skøde i den digitale tingbog, er det påkrævet at hver part underskriver dokumentet med MitID.

Der kan imidlertid være situationer hvor det ikke er muligt at anvende MitID. I så fald kan man i stedet give fuldmagt (en såkaldt tinglysningsfuldmagt) til en anden person, således at denne person kan underskrive dokumentet med sin egen MitID på vegne af fuldmagtsgiver.

Denne tinglysningsfuldmagt oprettes via tinglysning.dk, og kan laves både elektronisk eller på almindelig papir, hvorefter den fremsendes til tinglysningsretten i Hobro.

På den måde er det muligt at underskrive et skøde selvom man ikke kan anvende MitID.

Det er dog anbefalelsesværdigt at anvende MitID frem for at give en fuldmagt, da brugen af fuldmagt forlænger sagsbehandlingstiden hos tinglysningsretten.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centret til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

Se priser