Forside » tinglysninger » Tinglysningsafgift på skifteretsattest 2023 – se beregning

Tinglysningsafgift på skifteretsattest 2023 – se beregning

tinglysningsafgift

I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan du beregner tinglysningsafgift på skifteretsattest, så du kan få et overblik over, hvad det vil koste dig.

Tinglysning af en skifteretsattest kan være relevant i flere forskellige situationer, men er typisk aktuelt hvis ejendommen skal sælges eller hvis der skal optages nyt lån og i den forbindelse tinglyses nyt pant.

Tinglysningen sker på baggrund af skifteretsattesten udstedt af skifteretten.

Hvordan beregner du tinglysningsafgift på skifteretsattest?

Beregningen af tinglysningsafgiften i forbindelse med tinglysning af en skifteretsattest, er afhængig af hvem der skal overtage ejendommen.

Såfremt skifteretsattesten tinglyses som adkomst for efterlevende ægtefælle ved uskiftet bo, udgør afgiften fast kr. 1.850.

Såfremt andre arvinger end ægtefælle skal overtage ejendommen, udgør tinglysningsafgiften på skifteretsattesten kr. 1.850 tillagt 0,6 % af den offentlige vurdering på boligen (på samme måde som med et skøde).

Hvad er de forskellige typer af tinglysningsafgift?

Tinglysningsafgiften på en skifteretsattest vedr. fast ejendom består som nævnt af 2 dele, både den faste afgift på kr. 1.850, og afhængig af sagstype, også af en variabel afgift. Begge dele udgør den samlede tinglysningsafgift der skal betales til Tinglysningsretten.

Hvordan betaler man tinglysningsafgiften?

Tinglysningsafgiften betales samtidig med at dokumentet anmeldes til tinglysning. Betalingen skal ske via betalingskort eller mobilepay. Når dokumentet er registreret hos domstolene, bliver beløbet samtidigt trukket på kontoen.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centret til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

Se priser