Skal man have en boligadvokat, hvis man vil købe bolig?

Boligadvokat

En boligadvokat er en advokat, der specialiserer sig i boligret. De fleste boligadvokater arbejder for virksomheder, der tilbyder boligkøbere rådgivning og assistance til at forhandle med boligselskaber. Nogle boligadvokater arbejder også for boligselskaber og hjælper med at forberede lejekontrakter og håndtere andre boligrelaterede problemer.

Hvis du er ved at købe bolig eller sommerhus gennem en ejendomsmægler, har du måske overvejet behovet for en boligadvokat til at hjælpe med sagen. Tidligere var det lovpligtigt at sager vedrørende boligkøb blev håndteret af en advokat, og man var således tvunget til at benytte en boligadvokat, hvis man som køber havde brug for hjælp.

I dag varetages rådgivning ved boligkøb af mange andre faggrupper end boligadvokater.

Hos Skøde Centret er vi et fagligt stærkt alternativ til en boligadvokat. Vi er ikke et advokatfirma, men er specialiseret i boligkøb og køberrådgivning, da vi har arbejdet indgående med dette fagområde siden 2003.

Håndtering af sagen med alt-i-en boligkøberpakke

✔ Vi arbejder udelukkende med boligkøb og skødeskrivning og er således specialiserede i dette fagområde.
✔ Vi har tegnet ansvarsforsikring
✔ Vi har erfaring fra mere end 17.000 bolighandler siden 2003
✔ Vi er 100% uafhængige

trustpilot
FÅ PERSONLIG RÅDGIVNING
Det er uforpligtende: Ingen handel – ingen regning.

Eller ring 70 20 21 29.

Laver I det samme som en boligadvokat?

Skøde Centret har siden 2003 udelukkende beskæftiget sig med boligkøb, herunder køberrådgivning og tinglysning af skøde. Vi arbejder således ikke med andre områder, og har dermed kunnet specialisere os målrettet indenfor emnet boligkøb.

Vi tinglyser årligt 800 – 1200 digitale dokumenter ved tinglysningsretten, og vi har siden vores opstart hjulpet mere end 10.000 boligkøbere gennem købsprocessen via vores boligkøberpakke. Vi udarbejder tillige skøde på samme måde som en advokat, der er underlagt tilsyn fra advokatsamfundet.

Vores medarbejdere deltager jævnligt i ajourførende kurser hos bl.a. juc.dk og Djøf. Herudover har vi naturligvis tegnet professionel ansvarsforsikring.

I forbindelse med en sag om boligkøb, tager vi blandt andet stilling til følgende dokumenter:

  • Købsaftale / slutseddel
  • salgsopstilling
  • tingbog
  • servitutter
  • tilstandsrapport
  • el-rapport
  • kommunalt oplysningsskema
  • energimærke
  • ejerskifteforsikring
  • husforsikring
  • BBR meddelelse
  • referat fra ejerforening
  • regnskab og budget fra ejerforening

Vi yder rådgivning i forbindelse med boligkøbet, og kontrollerer alle sagens dokumenter. Herudover varetager vi skødeskrivning og sørger for tinglysning (medmindre det er aftalt, at ejendomsmægleren skriver skødet på sælgers regning). Afslutningsvis udarbejder vi refusionsopgørelsen.

Har I faste lave priser?

Vi har en fast pris på vores ydelser, herunder fast salær på rådgivning, og du får fra starten af overblik over hvor meget du skal betale for rådgivning, skøde og tinglysning. Du betaler kun noget til os, hvis handlen gennemføres, ellers ikke (ingen handel – ingen regning).

Hvordan bruger jeg et rådgiverforbehold?

Husk at få indsat rådgiverforbehold i købsaftalen inden du underskriver denne hos ejendomsmægleren. Dette kan formuleres således:

”Købers underskrift på denne købsaftale er betinget af, at Skøde Centret kan godkende købsaftalen i dens helhed. Eventuelle indsigelser skal være meddelt sælgers ejendomsmægler senest 5 hverdage efter begge parters underskrift, kl. 16.00.”

Er I landsdækkende?

Vi har kontorer i både Aarhus, København og Bornholm.

Du kan anvende Skøde Centret uanset hvor i landet du køber hus, ejerlejlighed eller sommerhus. Vi arbejder online, og vi har gennem tiden haft sager i alle egne af landet.

Hvad laver en boligadvokat?

Typisk anvendes boligadvokat eller anden juridisk rådgiver ved:

  • køb af hus / villa / rækkehus
  • køb af sommerhus / fritidshus
  • køb af ejerlejlighed
  • forældrekøb
  • ændring af skøde ved skilsmisse
  • salg af lejlighed mellem forældre og barn
  • ændring af ejerforhold ved domstolene

Hvis du ikke har behov for egentligt rådgivning, kan du også bestille et billigt skøde uden rådgivning.

Hvorfor anvende køberrådgivning ved boligkøb?

Uden en professionel køberrådgiver ved din side, står du alene om din ejendomshandel. Ejendomsmægleren vil altid være sælgers mand, og må ifølge reglerne ikke rådgive dig som køber. Banken rådgiver dig heller ikke om handlens juridiske indhold, men tager alene stilling til om banken vil belåne ejendommen.

En køberrådgiver kan derfor være en stor hjælp og tryghed for dig, der står alene med din bolighandel. Med en køberrådgiver får du:

  • En professionel vurdering af købsaftalen før du underskriver denen tryghed for, at du ikke glemmer noget vigtigt i din bolighandelen hjælp til at forstå de mange forskellige dokumenter, du skal underskrive
  • En køberrådgiver kan også være en stor hjælp, hvis du har problemer med din bolighandel efterfølgende.

Hvornår skal man kontakte en boligadvokat?

Det er ikke altid nødvendigt at kontakte en boligadvokat, men det kan være en god idé i visse situationer. Hvis man for eksempel overvejer at sælge eller købe bolig, kan det være en god idé at konsultere en boligadvokat. Boligadvokaten kan hjælpe med at sikre, at man får den bedst mulige handel, og kan også være med til at løse eventuelle problemer, der måtte opstå undervejs.

En boligadvokat, eller anden juridisk rådgiver, kan også være en god idé, hvis man er i tvivl om nogle af de juridiske aspekter af en bolighandel. En erfaren rådgiver kan hjælpe med at gennemgå kontrakter, pant og andre forhold, der kan være relevante i forbindelse med bolighandler.

Scroll to Top