Forside » Testamente » Testamente: Hvordan er reglerne?

Testamente: Hvordan er reglerne?

testamente

Af Skøde Centret - Læsetid: 4 minutter


Testamenter er en vigtig del af vores liv, da de hjælper os med at sikre, at vores ønsker bliver respekteret efter vores død. I denne artikel vil vi kigge nærmere på, hvad man skal være opmærksom på, når man skriver et testamente.

Hvad er et testamente?

Et testamente er et dokument, som en person skriver for at bestemme, hvordan deres ejendele skal fordeles efter deres død. Det er en måde at sikre, at ens ønsker bliver respekteret, og at ens ejendele går til de personer, som man ønsker. Det er også en måde at sikre, at ens ejendele ikke går til personer, som man ikke ønsker.

Hvis man ikke opretter et testamente, vil ens arv blive fordelt til de respektive arvinger i henhold til arvelovens bestemmelser. Man har således ikke mulighed for at lave en anden arvefordeling til de efterladte.

Denne problemstilling kan specielt være relevant, hvis man som ægtefæller har særbørn fra tidligere forhold. Hvis der er særbørn, kan man som efterlevende ægtefælle kun sidde i uskiftet bo såfremt der foreligger accept fra særbørnene.

Særbørn har arveret efter deres forældre, og det har dermed indflydelse på fordelingen af dødsboet når man er gået bort.

Alternativet kan være at oprettelse af et testamente som stiller efterladte ægtefælle bedst muligt, da testamentet ændrer vilkårene for fordelingen af boet.

Hvornår skal man lave et testamente?

Et testamente kan laves hele livet igennem, og er ikke begrænset til en bestemt alder. De fleste laver dog testamente når de når en moden alder. Det er også en god ide at lave et testamente, hvis man erhverver en stor formue, som man ønsker at fordele på en bestemt måde.

Hvad skal man være opmærksom på, når man lave et testamente?

Når man skriver et testamente, er det vigtigt at være opmærksom på, at det skal være skrevet på en korrekt måde, så det er juridisk holdbart. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at man skal være meget specifik, når man skriver et testamente, så der ikke er nogen tvivl om, hvad man ønsker. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at man skal have det forbi en notar (eller to vidner) til at underskrive testamentet, så det er gyldigt.

Hvad er et notartestamente?

Et notar testamente er et testamente, som skal underskrives af en notar. Notaren er en medarbejder ansat hos skifteretten i den retskreds man tilhører. Notaren skal være til stede, når testamentet underskrives, og skal bekræfte ens identitet og bekræfte indholdet af testamentet.

Det anbefales altid at anvende en notar til at bevidne underskriften.

Hvad er et vidnetestamente?

Et vidne testamente er et testamente, som skal underskrives af to vidner. Det betyder, at to vidner skal være til stede, når testamentet underskrives, og at de skal bekræfte, at den person, der skriver testamentet, er den samme person, som underskriver det.

Hvornår træder dokumentet i kraft?

Et testamente træder i kraft, når den der har lavet testamentet dør.

Hvad skal man gøre, hvis man ønsker at ændre i et testamente?

Hvis man ønsker at ændre i et testamente, skal man lave et nyt testamente, som på den måde “overskriver” det gamle testamente. Det nye testamentet skal underskrives af den der har lavet det. Det er også vigtigt at huske, at det nye testamente skal underskrives af to vidner eller en notar, så det er gyldigt.

Underskrift

Når man har skrevet et testamente, skal det underskrives af den person, som testamentet omhandler. Dette er vigtigt, da det er den eneste måde, hvorpå testamentet kan være gyldigt. Testamenter bliver ikke tinglyst.

Hvordan kan man få hjælp til at lave et testamente?

Hos Skøde Centret kan vi hjælpe dig med at få udarbejdet et skræddersyet testamente. Vi har mange års erfaring og ekspertise inden for testamenter og kan hjælpe dig med at få det bedste ud af dit testamente.

Et testamente bliver ofte udarbejdet samtidig med at der laves ægtepagt ved særeje.

Konklusion

Et testamente er en vigtig dokument, som kan hjælpe dig med at sikre, at dine ønsker bliver respekteret, når du ikke længere er her. Det er vigtigt at huske, at et testamente skal være skrevet på en korrekt måde, og at det skal underskrives af to vidner eller en notar, så det er gyldigt.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top