Forside » Ordbog » n » NemID til tinglysning – Hvordan fungerer nemID til tinglysning?
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

NemID til tinglysning – Hvordan fungerer nemID til tinglysning?

Af Skøde Centret

Den 1. juli 2010 blev NemID lanceret.

NemID er en digital signatur, som bruges til at identificere og bekræfte din identitet, når du kommunikerer med det offentlige og private virksomheder online. Du kan også bruge NemID til at tinglyse dokumenter digitalt, herunder skøder og pantebreve, som normalt kræver en fysisk underskrift.

NemID er en digital signatur, som består af en bruger-id, en adgangskode og en nøglefil, som kan bruges sammen eller hver for sig. Bruger-id’et og adgangskoden er personlige og skal holdes fortrolige, mens nøglefilen skal opbevares sikkert på din computer eller i din mobiltelefon.

Med NemID skal man kun huske ét log-in, som vil gælde til alle offentlige og private tjenester, herunder netbanker og tinglysning.dk. Det er altså helt den samme handling der skal foretages, uanset om man vil betale sine regninger i banken, flytte sin adresse eller aflevere sin selvangivelse.

Tinglysning med NemID er hurtigere og billigere end den tidligere traditionelle tinglysning, som krævede en fysisk underskrift og fremsendelse af dokumenter med posten. Digital tinglysning med NemID er også mere sikkert, da det kræver en personlig og fortrolig digital signatur, som kun du kan bruge.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top