Forside » Ordbog » p » Parcelhus: Hvad er et parcelhus?
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Parcelhus: Hvad er et parcelhus?

Af Skøde Centret

Et parcelhus er en type bolig, der er karakteriseret ved at stå på sin egen grund, og som er adskilt fra andre boliger. Der er ikke nogen direkte nabokontakt, og parcelhuset har som regel sin egen have og indkørsel. Parcelhuse er typisk større end lejligheder eller rækkehuse, og de kan have flere etager og flere værelser. Derfor er parcelhuse velegnede til større familier eller personer, der har brug for mere plads.

Hvad definerer et parcelhus?

Det er ikke kun den fritliggende placering og egen grund, der definerer et parcelhus. Der er også andre kendetegn, der gør, at en bolig kan betegnes som et parcelhus.

Et parcelhus er typisk bygget i én sammenhængende konstruktion og har kun én husnummerregistrering. Dette adskiller sig fra rækkehuse eller ejerlejligheder, hvor hver enkelt enhed normalt har sin egen registrering.

Parcelhuse og ejendomsret

Som ejer af et parcelhus har du fuld ejendomsret til både huset og grunden. Dette betyder, at du kan gøre, hvad du vil med både hus og grund, så længe det overholder gældende love og regler. Du kan f.eks. male huset i en vilkårlig farve, bygge en tilbygning eller anlægge en swimmingpool i haven, hvis du ønsker det. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der kan være lokale planreguleringer, der sætter grænser for, hvad du må og ikke må gøre med din ejendom.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top