Har du brug for nyt skøde? Find rette skødepakke
Forside » FAQ » Sådan foregår et typisk sagsforløb hos Skøde Centret

Sådan foregår et typisk sagsforløb hos Skøde Centret

sagsbehandlingen

Af Skøde Centret

For mange kan det virke uoverskueligt at skulle håndtere skøde og tinglysning. Heldigvis tager vi os af hele processen – så du slipper for bekymringer.

Når du bestiller en af vores skødepakker, sørger vi for, at alt bliver gjort korrekt, sikkert og i den rigtige rækkefølge.

1. Bestilling og bekræftelse

Du finder den rette skødepakke her. Du kan herefter oprette en uforpligtende skødesag online. Uanset hvornår du bestiller, modtager du straks en bekræftelse pr. mail. Herefter bliver din sag oprettet, og du får tildelt en personlig rådgiver.

2. Udarbejdelse af dokumenter

Når vi har modtaget de nødvendige oplysninger fra dig, udarbejder vi skødet og en overdragelsesaftale. Du modtager dokumenterne til gennemsyn og godkendelse, inden de skal underskrives.

3. Underskrift med MitID

Vi sender dig en vejledning sammen med skødet, så du nemt kan underskrive digitalt med MitID.

4. Beregning af tinglysningsafgift og betaling

Vi beregner den tinglysningsafgift, der skal betales til staten. Du modtager et brev med både betalingsoplysninger og en faktura på vores honorar.

5. Tinglysning

Når skødet er underskrevet, sørger vi for at anmelde det til tinglysning hos Tinglysningsretten. Vi koordinerer også processen med bankerne, så alt forløber gnidningsfrit.

6. Håndtering af anmærkninger

Hvis der er anmærkninger på skødet (fx gamle lån, som ikke er slettet endnu), sørger vi for at koordinere med sælgers bank, så alt bliver aflyst korrekt.

7. Afslutning og dokumentation

Når tinglysningen er gennemført, modtager du en kopi af det færdige skøde. Vi sender også kopi til relevante parter – f.eks. banker.

8. Sagen afsluttes

Vi lukker og arkiverer sagen, når alt er på plads. Du kan herefter trygt vide, at alt er i orden med dit skøde.

Ansvarsfraskrivelse:
Indholdet på denne side er alene udtryk for generel information og kan ikke betragtes som juridisk rådgivning. Skøde Centret påtager sig intet ansvar for dispositioner truffet på baggrund af artiklens indhold. Har du spørgsmål til din konkrete situation, anbefaler vi, at du søger individuel rådgivning.

Scroll to Top