Forside » Ordbog » e » Etageareal – hvad er etagearealet?
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Etageareal – hvad er etagearealet?

Af Skøde Centret

Etagearealet i en ejendom er et udtryk for det samlede areal, der er på samtlige udnyttede etager i en bygning. Dette kan omfatte boligarealer, erhvervsarealer, fællesarealer og andre rum, som er godkendt til brug.

Hvordan beregnes etagearealet?

Etagearealet beregnes ved at tage summen af bruttoarealerne af alle etager, herunder kældre, udnyttelige tagetager, altanlukninger, udestuer, forbindelsesgange og lignende. Bruttoarealet inkluderer både opvarmede og uopvarmede rum, og det er det samlede areal af alle disse rum, der danner grundlaget for etagearealet.

Det er vigtigt at huske på, at hvis der er rum i ejendommen, der går gennem flere etager, så tæller de kun med til den etage, hvor gulvet er beliggende. Det betyder, at hvis der er et højt rum, der går gennem flere etager, så vil arealet af rummet kun blive medregnet én gang.

Hvordan adskiller etagearealet sig fra boligarealet?

Etagearealet er ikke det samme som boligarealet. Boligarealet er det samlede areal af alle rum, der er godkendt til beboelse. Dette inkluderer ikke rum som kældre, uopvarmede loftrum eller garager.

Det er også vigtigt at bemærke, at etagearealet kan være større end boligarealet, hvis der er rum i ejendommen, som ikke er godkendt til beboelse. Et eksempel på dette kan være en kælder, der ikke er godkendt til beboelse. I så fald vil kælderens areal ikke indgå i boligarealet, men det vil stadig blive medregnet i etagearealet.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top