Forside » Skødeskrivning » Skøde ved samlivsophør – Hvordan laves skøde ved samlivsophør?

Skøde ved samlivsophør – Hvordan laves skøde ved samlivsophør?

skøde

Skal du have lavet nyt skøde ved samlivsophør (ugifte), kan Skøde Centret hjælpe dig med bodeling til en fast lav pris.

Vi udarbejder nyt skøde til den af jer som skal overtage den fælles bolig. Dette er både centralt i forhold til jer, men er også vigtigt i forhold til banken.

Læs mere

Ændring af skøde ved samlivsophør – hvordan foregår det?

Sagen håndteres ved at der udarbejdes et nyt skøde, hvilket sker digitalt via tinglysningsrettens tinglysningssystem. Vi sørger for at skødet klargøres, hvorefter I blot skal godkende og underskrive skødet.

Hvor hurtigt kan et skøde ved samlivsophør udarbejdes?

Så snart vi har de påkrævede informationer fra jer, som vi modtager ved bestilling af skødet, kan vi udarbejde nyt skøde på jeres hus fra dag til dag.

Hvad skal I bruge af oplysninger for at udarbejde skødet?

Til brug for skødet, skal vi blot bruge oplysninger om jeres navne, jeres cpr numre, ejendommens adresse, overtagelsesdato, hvad I har aftalt omkring betaling og gældsovertagelse, samt oplysning om eventuelle andre aftaler som måtte være en del af overdragelsen.

Hvor meget udgør selve tinglysningsafgiften ved samlivsophør?

Tinglysningsafgiften ved samlivsophør udgør kr. 1.750 tillagt 0,6% af ”købesummen”. Købesummen ved samlivsophør kan fx være andelen af restgælden + andel af eventuel friværdi. Hvis I tager udgangspunkt i en vurdering fra en ejendomsmægler, vil købesummen typisk være halvdelen af denne vurdering.