Har du brug for hjælp til oprettelse af en fremtidsfuldmagt?
Få oprettet fremtidsfuldmagt her.
Forside » Fremtidsfuldmagt » Kan man lave en gensidig fremtidsfuldmagt?

Kan man lave en gensidig fremtidsfuldmagt?

gensidig fremtidsfuldmagt

Af Skøde Centret

En fremtidsfuldmagt er et vigtigt redskab, der giver mulighed for at udpege en person til at varetage ens interesser, hvis man selv bliver ude af stand til det. Men kan man oprette en gensidig fremtidsfuldmagt, hvor to personer udpeger hinanden?

Det korte svar er nej, man kan ikke oprette en gensidig fremtidsfuldmagt i Danmark. Fremtidsfuldmagter er individuelle dokumenter, der skal oprettes og underskrives separat af hver enkelt person.

Selvom det ikke er muligt at lave en gensidig fremtidsfuldmagt, kan to personer stadig udpege hinanden som fremtidsfuldmægtige i deres respektive fremtidsfuldmagter. Dette giver en lignende effekt, hvor begge parter har mulighed for at handle på hinandens vegne, hvis den ene bliver ude af stand til at varetage sine egne interesser.

Er det muligt at oprette en gensidig fremtidsfuldmagt mellem ægtefæller?

Det er vigtigt at bemærke, at hver ægtefælle skal oprette sin egen separate fremtidsfuldmagt. Selvom fuldmagterne er gensidige, skal de registreres individuelt.


Brug for hjælp til fremtidsfuldmagt?

FÅ OPRETTET SKRÆDDERSYET FREMTIDSFULDMAGT


Processen for at oprette en fremtidsfuldmagt til hver ægtefælle er den samme som for en almindelig fremtidsfuldmagt. Ægtefællerne skal registrere fuldmagterne digitalt via Tinglysningsretten.

Fordelen ved en fremtidsfuldmagt til hver ægtefælle er, at ægtefællerne kan sikre hinanden gensidig støtte og beslutningskraft i tilfælde af, at en af dem bliver ude af stand til at handle på egne vegne.

Det er dog vigtigt at overveje, om begge ægtefæller er i stand til at påtage sig ansvaret som fremtidsfuldmægtig. Hvis den ene part selv har helbredsmæssige udfordringer, kan det være hensigtsmæssigt at inddrage andre betroede personer i fuldmagten.

Der skal oprettes 2 fremtidsfuldmagter

Sagen kræver, at begge parter opretter hver deres individuelle fuldmagt. Dette betyder, at der skal laves to separate fremtidsfuldmagter.

Hver person udpeger den anden som fuldmagtshaver i sin egen fuldmagt. På denne måde sikres det, at begge parter kan handle på hinandens vegne, hvis det bliver nødvendigt.

Det er vigtigt at bemærke, at hver fuldmagt skal oprettes selvstændigt. De kan ikke kombineres i ét dokument.

Ved oprettelsen skal parterne tage stilling til, hvilke områder fuldmagten skal dække. Dette kan omfatte økonomiske og personlige forhold.

Fuldmagterne indtastes individuelt i det digitale fremtidsfuldmagtsregister via www.tinglysning.dk. Dette gøres ved brug af MitID.

Det anbefales at overveje at oprette en generalfuldmagt samtidig med fremtidsfuldmagten. Dette kan give yderligere sikkerhed og fleksibilitet.


Brug for hjælp til fremtidsfuldmagt?

FÅ OPRETTET SKRÆDDERSYET FREMTIDSFULDMAGT


Scroll to Top