Forside » Samlever » Din kæreste skal have et halvt hus: Sådan gør I

Din kæreste skal have et halvt hus: Sådan gør I

købe halvt hus

Hvis din kæreste skal have et halvt hus ved at købe sig ind som medejer på din ejendom, skal dette håndteres korrekt med et nyt skøde som tinglyses. Samtidig skal banken sørge for at I begge hæfter for ejendommens lån fremadrettet.

Hvis I køber et hus sammen, vil banken tage hensyn til begge jeres indkomster, når den beregner, hvor meget den er villig til at låne jer. Dette kaldes et “fælles realkreditlån”.

I skal fremlægge dokumentation for jeres indkomst, beskæftigelse og kredithistorik samt for eventuel anden gæld, I har. Banken vil også gerne have følgende oplysninger :

  • Din kærestes navn, adresse, fødselsdato og kontaktoplysninger
  • Hvor meget I begge tjener
  • Jeres beskæftigelsesstatus
  • Om I køber ejendommen sammen, eller om hun overtager et eksisterende realkreditlån

Hvis I ejer ejendommen sammen, hæfter I begge for realkreditlånet. Det betyder, at hvis din kæreste ikke har råd til at betale afdragene på lånet, er det dig, der er ansvarlig for at betale dem.

I bør også overveje at tegne en livsforsikring, der dækker afdrag på realkreditlånet, hvis en af jer skulle dø. Dette er især vigtigt, hvis I har børn.

Skøde Centret kan hjælpe jer med at få ændret skødet, så I fremover kommer til at eje ejendommen i fællesskab med 50/50.

trustpilot

Du får følgende fordele med Skøde Centret:

✔ En komplet skødepakke som rummer alt det nødvendige papirarbejde i forhold til at få overdragelsen af ejendommen på plads.
✔ Et udvidet skøde, som også rummer den vigtige formalisering af jeres aftale. Vores skøde er således ikke blot et standard minimalskøde.
✔ En fast pris du kan regne med fra starten af. Der kommer således ingen ekstraregninger eller tillæg senere hen.

Samlet pris for hele sagen: Kr. 4.750,- inkl. moms. (ingen handel – ingen regning).

trustpilot
Læs mere og bestil skøde

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe 70 20 21 29 (man - fre: 9-17).

Er det en god ide med en samejekontrakt?

En samejekontrakt redegør for hvad der skal ske med ejendommen, som I ejer sammen, i tilfælde af at I skulle gå fra hinanden.

Det kan være med til at undgå diskussioner om, hvem der ejer hvad, og hvem der skal have ejendommen i tilfælde af et brud på et forhold.

Du bør søge juridisk rådgivning, inden du indtræder som medejer af ejendommen.

Hvor hurtigt kan skødet laves?

Du kan få udarbejdet et skøde, så snart I har besluttet jer for at din kæreste skal indtræde i din ejendom.

vi kan klargøre skødet fra dag til dag. men den samlede proces kan tage alt fra nogle få dage til et par uger, afhængigt af kompleksiteten af salget og de involverede parters tidsplaner.

Når skødet er tinglyst, er det bindende for begge parter, og ejendommen vil være ejet i fællesskab. Vi sender jer en kopi af det registrerede skøde, så snart sagen er færdigbehandlet.