Forside » Samlever » Papirløst samliv kan være papirfyldt

Papirløst samliv kan være papirfyldt

papirløst samliv

Hvis I ejer fast ejendom sammen i et papirløst samliv (ugifte samlevende), kan det være nødvendigt at udarbejde en fælles kontrakt. Dette er for at beskytte jeres fælles interesser, hvis forholdet ophører.

Ugift samliv kan være ret papirfyldt, men det behøver det ikke at være. En fælles samejekontrakt kan være med til at forenkle tingene og holde begge partnere på samme side. Desuden kan den give en vis ro i sindet, i forhold til hvis forholdet skulle gå i stykker.

Det behøver ikke at være kompliceret eller dyrt at udarbejde en fælles samejekontrakt. Du skal blot sørge for, at alle vigtige detaljer er dækket. Og glem ikke at få den bevidnet og underskrevet af begge parter.

Med en smule planlægning kan du sikre, at dine rettigheder er beskyttet, og at dit forhold er så gnidningsløst som muligt.

Hvem arver når man lever i papirløst samliv?

Hvis du ikke er gift, og du dør uden testamente, kan det blive kompliceret. Hvem der får hvad, kan afhænge af en række faktorer, herunder om I ejer jeres hjem i fællesskab eller hver for sig, om I har børn, og hvilke aktiver I har.

Hvis du vil være sikker på, at din partner arver alt det, han/hun har ret til, er det bedst at oprette et testamente. Dette er især vigtigt, hvis I ejer jeres hjem i fællesskab eller har børn sammen.

At oprette et testamente er den eneste måde at sikre, at dine ønsker bliver opfyldt, når du dør. Uden et sådant bestemmer loven, hvem der får hvad, og det er måske ikke den person, du ville have valgt.

Det er også værd at bemærke, at samlevende par ikke automatisk har ret til at arve fra hinanden.

Læs arveloven.

Hvilke rettigheder har man som samlevende?

Du og din partner kan have visse rettigheder som samlevende, selv om I ikke er gift eller har indgået et civilt partnerskab. Disse rettigheder afhænger af om i fx ejer jeres hus sammen, om I har børn sammen, og hvor længe I har boet sammen.

Hvis du vil vide præcis, hvilke rettigheder du har, er det bedst at tale med en advokat. De kan give dig specifikke råd på baggrund af din situation.

Som ugifte samlevende arver I ikke efter hinanden. Det betyder, at hvis din partner dør uden et testamente, vil hans eller hendes bo blive fordelt i henhold til loven. Reglerne om arveret medfører ofte, at folk helt bliver udelukket eller ikke får så meget, som de måske havde forventet.

Hvis I ønsker at sikre, at I arver fra hinanden, er det bedst at oprette testamente. I bør også overveje at indgå en samlivsaftale, hvori det fastsættes, hvad der skal ske med jeres økonomi og ejendom, hvis I går fra hinanden.

Du har ikke automatisk ret til at bo i din partners hus, hvis han eller hun dør. Hvis du vil være sikker på din stilling, bør du overveje at indgå en samlivsaftale eller registrere dig som fælleslejer.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centret til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

Se priser

Vi er specialiserede i følgende typer af sager: