Forside » Fremtidsfuldmagt » Tinglysning af fremtidsfuldmagt – hurtigt og nemt
Vi håber, du finder denne artikel nyttig.
Har du brug for at få ændret et eksisterende skøde eller udarbejdet et nyt, kan du finde skødepakke, der passer til dine behov her.

Tinglysning af fremtidsfuldmagt – hurtigt og nemt

fremtidsfuldmagt

Af Skøde Centret

Tinglysning af fremtidsfuldmagt er en vigtig juridisk proces, der sikrer, at dine ønsker bliver respekteret og dine interesser beskyttet, hvis du skulle miste evnen til at træffe beslutninger selv.

En fremtidsfuldmagt giver en anden person – kaldet fuldmægtigen – lov til at handle på dine vegne, hvis du skulle blive syg eller skadet, så du ikke længere er i stand til at tage beslutninger selv.

I denne artikel vil vi forklare hvorfor det er vigtigt at tinglyse den og hvordan du kan tinglyse den korrekt.

Hvorfor er det vigtigt at tinglyse en fremtidsfuldmagt?

Når du opretter en fremtidsfuldmagt, er det vigtigt at tinglyse den. Tinglysning betyder, at aftalen registreres i det offentlige tinglysningsregister. Dette sikrer, at fuldmagten er juridisk bindende og giver fuldmægtigen ret til at handle på dine vegne, hvis fremtidsfuldmagten en dag skal aktiveres hos Familieretshuset.

Det betyder også, at fuldmagten kan bruges i forhold til tredjeparter, såsom banker og forsikringsselskaber. Hvis fuldmagten ikke er tinglyst, vil den ikke være gyldig.

Hvordan tinglyser du en fremtidsfuldmagt?

For at tinglyse en fremtidsfuldmagt skal du følge visse trin. Først skal du bestille oprettelse af en fuldmagt via et specialiseret firma.

Hos Skøde Centret kan vi hjælpe dig med oprettelse af fremtidsfuldmagt. Du kan bestille oprettelsen via vores hjemmeside.


Widget not in any sidebars

Når fuldmagten er klargjort af den person der har oprettet den, skal den herefter underskrives med MitID.

Når fuldmagten er underskrevet, skal du kontakte byretten for at aftale tid hos en notar.

Dokumentet ligger klar elektronisk, så notaren kan gennemgå og bekræfte fuldmagten. Notaren kan i samme ombæring også se din underskrift på fuldmagten.

Herefter sørger notaren for at der sker registrering af fuldmagten/ digital tinglysning.

Hvad koster det at tinglyse en fremtidsfuldmagt?

Foruden honorar til at få udarbejdet fuldmagten, koster det kr. 300 i gebyr til notaren, og beløbet skal betales samtidig med besøget hos notaren.

Hvornår bør en fremtidsfuldmagt tinglyses?

Det anbefales, at en fremtidsfuldmagt tinglyses så hurtigt som muligt. Dette sikrer, at aftalen træder i kraft, hvis du skulle miste evnen til at træffe beslutninger selv.

Det er også vigtigt at huske på, at en fuldmagt ikke er gyldig, hvis den ikke bliver tinglyst.

Tinglysning er som sagt en juridisk proces, der formaliserer aftalen, så den kan bruges i forhold til tredjepart.

Har du brug for at få ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top