Forside » Skødeskrivning » Papirløs skilsmisse: Sådan overdrages boligen korrekt
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for skødeskrivning eller køberrådgivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dit behov her.

Papirløs skilsmisse: Sådan overdrages boligen korrekt

papirløs skilsmisse

Af Skøde Centret

Hos Skøde Centret har vi siden 2003 hjulpet mange mennesker med skødeskrivning og tinglysning i forbindelse med papirløs skilsmisse. Vi ved, at det kan være en svær og følelsesladet proces, og derfor tilbyder vi vores ekspertise og erfaring for at gøre det hele nemmere for dig.

trustpilot

Håndtering af sagen med alt-i-en skødepakke

✔ En komplet skødepakke som rummer alt det nødvendige papirarbejde i forhold til at få overdragelsen af ejendommen på plads.
✔ Et udvidet skøde, som også rummer den vigtige formalisering af jeres aftale. Vores skøde er således ikke blot et standard minimalskøde.
✔ En fast pris du kan regne med fra starten af. Der kommer således ingen ekstraregninger eller tillæg senere hen.

trustpilot
SE PRISER
Det er uforpligtende: Hvis overdragelsen ikke kan gennemføres, koster det ikke noget.

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe 70 20 21 29 (man - fre: 9-17).

Hvad er papirløs skilsmisse, og hvad kan være udfordringerne?

Papirløs skilsmisse betyder, at du og din samlever (ugifte) ønsker at gå fra hinanden. I modsætning til en skilsmisse mellem ægtefæller, vil en ”skilsmisse” mellem ugifte normalt bestå i at man får delt fælles indbo, bil og fast ejendom.

En af de største udfordringer kan være at sikre en retfærdig fordeling af ejendom og formue mellem parterne. Derudover er der risikoen for at overse vigtige aspekter ved skilsmisseprocessen, såsom skøde og tinglysning, som kan føre til problemer senere hen.

Sådan kan Skøde Centret hjælpe med skøde og tinglysning

Hos Skøde Centret har vi fokus på at hjælpe med skøde og tinglysning i forbindelse med papirløs skilsmisse. Vi har mange års erfaring med at håndtere skøde og tinglysningsprocessen og sørger for, at alt bliver gjort korrekt og lovligt.

Vores erfarne juridiske rådgivere vil gennemgå din sag og sikre, at alle relevante dokumenter er på plads, før vi går videre til skøde og tinglysning. Vi arbejder hurtigt og effektivt for at sikre, at du og din samlever får en seriøs håndtering af processen.

Vi tager altid udgangspunkt i dine individuelle behov og ønsker og sørger for at rådgive og guide dig igennem hele processen. Hos Skøde Centret går vi ikke på kompromis med kvaliteten af vores arbejde, og vi er altid klar til at hjælpe dig med eventuelle spørgsmål eller bekymringer, du måtte have.

Hvor lang tid tager det at få udarbejdet et nyt skøde og tinglyst det?

Det afhænger af den konkrete situation og omstændighederne. Vi udarbejder skøde fra dag til dag. Herefter skal I begge underskrive skødet. Når det er underskrevet, kan det sendes til tinglysning. Behandlingen ved tinglysningsretten tager normalt ca. 1 uge.

Skødet skal udarbejdes korrekt

Når man skal udarbejde et skøde i forbindelse med en papirløs skilsmisse, er det vigtigt, at skødet bliver udarbejdet korrekt. Hvis skødet ikke er udarbejdet korrekt, kan det føre til forsinkelser eller afvisninger fra tinglysningsretten, hvilket kan skabe yderligere forsinkelser og frustrerende forhindringer i processen.

Det er derfor vigtigt at få hjælp fra professionelle som Skøde Centret, der kan sikre at alt er i orden og bliver gjort på den rette måde. Vores juridiske eksperter er specialiserede i at udarbejde skøder i forbindelse med papirløs skilsmisse og kan derfor sikre en korrekt og lovlig proces.

Kommunikation mellem parterne er vigtig

God kommunikation mellem parterne er også vigtigt for at undgå uenigheder og tvivl om, hvem der ejer hvad. Det kan være en god idé at have en åben og ærlig dialog omkring processen og de involverede oplysninger. På denne måde kan I sikre, at alle relevante oplysninger er inkluderet i skødet, og at begge parter er enige om, hvordan ejendomsretten skal overdrages.

Ved at samarbejde om processen og sikre korrekt udarbejdelse af skødet og god kommunikation mellem parterne, kan I gøre processen mere enkel og hurtig og undgå unødvendige forsinkelser og uenigheder.

Kan jeg stadig bo i den fælles bolig, efter skødet er overdraget til min tidligere partner?

Det korte svar på dette spørgsmål er, at det afhænger af jeres aftaler i forbindelse med skilsmissen. Hvis du og din tidligere partner har aftalt, at du kan blive boende i den fælles bolig efter skødet er overdraget til din tidligere partner, så kan du stadig bo i boligen.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at din tidligere partner nu ejer ejendommen, og derfor kan du ikke længere træffe beslutninger omkring boligen uden din tidligere partners tilladelse.

Hvis I ikke har aftalt noget omkring, at du kan blive boende i boligen, efter skødet er overdraget, er det op til din tidligere partner at beslutte, om du kan blive boende eller ej. I dette tilfælde vil det være en god idé at have en åben og ærlig dialog med din tidligere partner omkring jeres ønsker og behov.

Fakta

  • Papirløs skilsmisse betyder, at ugifte samlevende ønsker at gå fra hinanden
  • En udfordring ved papirløs skilsmisse kan være at sikre en retfærdig fordeling af ejendom og formue
  • Kommunikation mellem parterne og korrekt udarbejdelse af skødet er vigtigt for en nem og hurtig proces
  • Efter skødet er overdraget til en part, ejer vedkommende ejendommen og kan træffe beslutninger omkring den
Scroll to Top