Forside » Køberrådgivning » Køberrådgiver: Få professionel hjælp til dit boligkøb
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Køberrådgiver: Få professionel hjælp til dit boligkøb

køberrådgiver

Af Skøde Centret

En køberrådgiver kan være relevant hvis du står overfor at købe bolig. En køberrådgiver dig en ekstra sikkerhed i forhold til at du kommer sikkert i mål med handlen. Men hvad laver en køberrådgiver egentlig, og hvad koster det? Det ser vi nærmere på her.

I gamle dage henvendte man sig typisk tinglysning en advokat, når man købte bolig. Advokaten stod for at gennemgå sagen og stod for skøde, tinglysning og refusionsopgørelse.

En køberrådgiver håndterer de samme ting som advokaten gjorde tidligere. Mange køberrådgivere er også advokater, men ikke nødvendigvis. Med andre ord, er det normalt samme opgaver der løses hos en køberrådgiver som hos en boligadvokat i forbindelse med et boligkøb.  

Er det et krav i forbindelse med en ejendomshandel at køber repræsenteres af rådgiver?

Det er ikke et krav at man anvender en rådgiver. Men det er ofte en god ide. Langt de fleste handler har brug for små eller store justeringer i forhold til det udkast til en købsaftale der kommer fra ejendomsmægleren. Ejendomsmægleren er trods alt sælgers mand, og må ikke varetage købers interesser.

Er køberrådgivning nødvendigt?

Køberrådgivning er en god ide, men det virkelige spørgsmål er, om man synes det er vigtigt nok til at ville investere i det. Set i lyset af at en bolighandel er en meget stor investering med mange potentielle problemstillinger, også med store økonomiske konsekvenser, kan udgiften til en køberrådgiver være lille. Det er lidt det samme som med en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring kan være en god ide, men man kan også være fristet til at spare denne udgift og løbe risikoen.  

Skøde Centret kan hjælpe dig med dit boligkøb

Som professionel køberrådgiver med ansvarsforsikring siden 2003, har vi stor erfaring med alt det juridiske og praktiske forbundet med et boligkøb. Vi kan hjælpe dig med hele sagen fra start til slut.   

Hvad koster en køberrådgiver?

Skøde Centret har en fast lav pris på køberrådgivning. Du får en pris du kan regne med fra start til slut, og du betaler kun hvis handlen gennemføres. Ellers ikke.

trustpilot

Se pris

Hvad laver en køberrådgiver?

En køberrådgiver gennemgår i første omgang købsaftalen og alle ejendommens dokumenter. Herefter afklares det, i samråd med køber, om der er behov for indsigelser overfor sælger. Det kan være man som køber helt vil trække sig fra handlen, hvis der fx er fundet problemer i forbindelse med gennemgangen af papirerne.

Hvis handlen gennemføres, sørger køberrådgiveren for at koordinere dette med ejendomsmægleren og banken. Alt papirarbejdet, herunder skødeskrivning, tinglysning og refusionsopgørelse håndteres også som en del af sagen.

Ved brug af køberrådgivning, får man som boligkøber en repræsentant, som står for alt det praktiske i forbindelse med handlens gennemførelse.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top