Forside » Ordbog » b » Bygningsattest – Hvad er en bygningsattest?

Bygningsattest – Hvad er en bygningsattest?

Af Skøde Centret

Bygningsattester – også kaldet ibrugtagningstilladelser, er bygherrens dokumentation for, at byggeriet – så vidt kommunen har kunnet konstatere – er lovligt opført og overholder de gældende bestemmelser.

Dvs. at det overholder byggelovgivningen, bygningsreglement, miljøkrav, krav om brandsikkerhed og øvrige forskrifter. Bygningsattester udstedes af kommunen.

Hvornår har man brug for en bygningsattest?

En bygningsattest kan være relevant i en række forskellige situationer, herunder ved køb eller salg af en bolig, ved renoveringer eller ombygninger af en eksisterende bygning eller ved ansøgning om tilladelser til ændringer af en bygnings anvendelse.

Det er altid en god idé at have en gyldig bygningsattest tilgængelig, da den kan være afgørende for at kunne dokumentere en bygnings lovlige status og tekniske tilstand.

Hvad er forskellen mellem en bygningsattest og en tilstandsrapport?

En bygningsattest og en tilstandsrapport er to forskellige dokumenter, der begge kan være relevante i forbindelse med køb og salg af en bolig. Mens en bygningsattest primært fokuserer på bygningens lovlighed og tekniske tilstand, så beskriver en tilstandsrapport bygningens konkrete tilstand.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top