Forside » Forældrekøb » Overdragelse af hus til børn: En detaljeret gennemgang
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Overdragelse af hus til børn: En detaljeret gennemgang

Overdragelse-af-hus-til-børn

Af Skøde Centret

Overdragelse af hus til børn er en måde, hvorpå forældre kan hjælpe deres børn økonomisk ved at overdrage deres ejendom til dem. Dette kan gøres ved at sælge sommerhuset, den forældrekøbte lejlighed eller helårshuset til en fordelagtig familiepris.

Hvordan overdrager man sin ejendom til sine børn?

At overdrage sin ejendom til sine børn indebærer flere juridiske og økonomiske aspekter. Først og fremmest skal man oprette et skøde, som er et juridisk dokument, der beviser, at ejendomsretten er blevet overført fra sælger til køber. Skødet skal indeholde oplysninger om parterne, ejendommen og de vilkår, som overdragelsen er underlagt.

Hos Skøde Centret kan vi hjælpe med sagen.

trustpilot

Håndtering af sagen med alt-i-en skødepakke

✔ En komplet skødepakke som rummer alt det nødvendige papirarbejde i forhold til at få overdragelsen af ejendommen på plads.
✔ Et udvidet skøde, som også rummer den vigtige formalisering af jeres aftale. Vores skøde er således ikke blot et standard minimalskøde.
✔ En fast pris du kan regne med fra starten af. Der kommer således ingen ekstraregninger eller tillæg senere hen.

trustpilot
SE PRISER
Det er uforpligtende: Hvis overdragelsen ikke kan gennemføres, koster det ikke noget.

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe 70 20 21 29 (man - fre: 9-17).

Når skødet er udarbejdet, skal det tinglyses hos Tinglysningsretten. Tinglysning er en offentlig registrering af ejendomsretten og sikrer, at overdragelsen bliver juridisk bindende. Det er vigtigt at huske, at tinglysning af skødet medfører et gebyr.

For at undgå gaveafgift og arveafgift kan man med visse betingelser sælge ejendommen til den offentlige vurdering minus 20%. Dette betyder, at man som forældre kan sælge sin ejendom til sine børn til en pris, der er 20% lavere end den offentlige vurdering

Hvad skal man være opmærksom på ved overdragelse af fast ejendom?

Ved overdragelse af fast ejendom til børn er det vigtigt at være opmærksom på flere aspekter for at undgå juridiske og økonomiske problemer:

  1. Banklån og gæld: Hvis der er gæld i ejendommen, skal man tage højde for, hvordan dette vil påvirke overdragelsen. Det er muligt, at banken eller kreditforeningen vil kræve, at gælden nedbringes eller afvikles, før overdragelsen kan gennemføres.
  2. Forsikring: Det er vigtigt at sørge for, at ejendommen er forsikret under overdragelsesprocessen. Når ejendommen er overdraget, skal forsikringen overføres til de nye ejere.
  3. Ejendomsskat og andre afgifter: Ved overdragelse af ejendom er det vigtigt at være opmærksom på, at ejendomsskatter og andre afgifter skal betales af de nye ejere. Dette bør tages med i beregningerne ved fastsættelse af prisen og andre vilkår.

Hvordan påvirker overdragelsen af fast ejendom til børn dine øvrige arvinger?

Overdragelse af fast ejendom til et eller flere af dine børn kan have konsekvenser for dine øvrige arvinger. Hvis du ønsker at sikre en retfærdig fordeling af din formue, er det vigtigt at tage højde for værdien af den overdragne ejendom i forhold til dine øvrige aktiver.

En mulighed er at oprette et testamente, hvor du fastsætter, hvordan din formue skal fordeles mellem dine arvinger.

Hvordan kan du undgå konflikter mellem dine børn ved overdragelse af fast ejendom?

For at undgå konflikter mellem dine børn ved overdragelse af fast ejendom, kan du tage følgende skridt:

  1. Kommunikér åbent og ærligt med dine børn om dine planer og overvejelser.
  2. Sørg for at alle dine børn er informeret om processen og de juridiske og økonomiske konsekvenser af overdragelsen.
  3. Overvej at inddrage en neutral tredjepart, såsom en advokat eller mediator, for at hjælpe med at navigere i eventuelle uenigheder og sikre en retfærdig proces.
  4. Tag hensyn til dine børns individuelle behov og omstændigheder, når du træffer beslutninger om overdragelse af ejendom.
  5. Hvis det er muligt, skal du oprette et testamente, der tager højde for værdien af den overdragne ejendom og sikrer en retfærdig fordeling af din formue mellem dine arvinger.

Hvad er de mest almindelige fejl, man begår ved overdragelse af fast ejendom til børn?

skøde

Der er flere fælles fejl, som forældre kan begå ved overdragelse af fast ejendom til deres børn:

  1. Manglende overholdelse af lovgivningen: Det er vigtigt at sikre, at overdragelsen sker i overensstemmelse med gældende lovgivning, herunder at købesummen fastsættes korrekt. Dette kan hjælpe med at undgå juridiske og skattemæssige problemer og økonomiske konsekvenser på et senere tidspunkt.
  2. Manglende kommunikation med børnene: Det er vigtigt at kommunikere åbent og ærligt med dine børn om dine planer for overdragelse af ejendommen og at tage deres behov og ønsker i betragtning.
  3. Manglende planlægning: Overdragelse af fast ejendom er en kompleks proces, der kræver grundig planlægning og forberedelse. Det er vigtigt at konsultere juridiske og økonomiske eksperter for at sikre, at overdragelsen sker så smidigt som muligt og uden uforudsete problemer.
  4. Manglende overvejelse af arvinger: Det er vigtigt at tage højde for, hvordan overdragelsen af ejendommen vil påvirke dine øvrige arvinger og at træffe foranstaltninger for at sikre en retfærdig fordeling af din formue.

Faktaboks: Overdragelse af hus til børn

  • Overdragelse af ejendom: Forældre kan hjælpe deres børn økonomisk ved at overdrage ejendom til dem, fx sommerhuset, den forældrekøbte lejlighed eller helårshuset, til en fordelagtig familiepris.
  • Juridiske aspekter: Skøde og tinglysning er nødvendige for at overføre ejendomsretten og gøre overdragelsen juridisk bindende.
  • Undgå gave- og arveafgift: Sælg ejendommen til den offentlige vurdering minus 20% for at undgå disse afgifter.
  • Vigtige aspekter ved overdragelse: Banklån og gæld, forsikring, ejendomsskat og andre afgifter bør tages i betragtning ved overdragelse.
  • Påvirkning på øvrige arvinger: Overdragelse af ejendom kan have konsekvenser for øvrige arvinger, så det er vigtigt at tage højde for værdien af den overdragne ejendom i forhold til øvrige aktiver.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top