Forside » Ordbog » b » Byggeteknisk gennemgang – Hvad er en byggeteknisk gennemgang?
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Byggeteknisk gennemgang – Hvad er en byggeteknisk gennemgang?

Af Skøde Centret

En byggeteknisk gennemgang af hus med sagkyndig er en grundig undersøgelse af en ejendom foretaget af en sagkyndig inden for byggeteknik. Formålet med en sådan undersøgelse er at identificere eventuelle byggetekniske problemer eller mangler i ejendommen.

Hvorfor få en byggeteknisk gennemgang?

Det kan være en god idé at få en byggeteknisk gennemgang af en ejendom, hvis du overvejer at købe den. En sådan undersøgelse kan afsløre eventuelle skjulte problemer i ejendommen, som kan have store økonomiske konsekvenser på længere sigt. Hvis der opdages problemer, kan det også give køberen en stærkere forhandlingsposition i forhold til at forhandle prisen ned eller bede sælgeren om at udbedre problemerne, inden handlen går igennem.

Hvad undersøges i en byggeteknisk gennemgang?

En byggeteknisk gennemgang af hus med sagkyndig vil typisk omfatte en visuel inspektion af alle bygningsdele, herunder tag, tagrender, facade, vinduer og døre, indvendige vægge og gulve, installationer og tekniske installationer, herunder VVS og elektricitet. Sagkyndigen vil også kigge efter tegn på fugt, skimmelsvamp og insekter, samt tjekke for skader og fejl på fundamentet og kælderen.

Det er vigtigt at bemærke, at en byggeteknisk gennemgang ikke er en fuldstændig garanti for, at der ikke vil være problemer med ejendommen i fremtiden, men den kan reducere risikoen for uventede overraskelser.

Hvordan foregår en byggeteknisk gennemgang?

En byggeteknisk gennemgang foretages typisk af en uafhængig sagkyndig, som har specialiseret sig i byggeteknik. Du kan finde en sagkyndig ved at søge på nettet.

Sagkyndigen vil normalt bede om adgang til ejendommen og tage billeder og noter under undersøgelsen. Efter undersøgelsen vil sagkyndigen udarbejde en rapport, der beskriver de eventuelle problemer og mangler, som er blevet opdaget.

Hvad koster en byggeteknisk gennemgang?

Prisen på en byggeteknisk gennemgang varierer afhængigt af en række faktorer, såsom ejendommens størrelse, alder og placering, samt omfanget af undersøgelsen. Priserne kan variere fra et nogle få tusinde til over 10.000 kroner.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top