Forside » Ordbog » b » Bygning på lejet grund – Hvad er en bygning på lejet grund?

Bygning på lejet grund – Hvad er en bygning på lejet grund?


Af Skøde Centret - Læsetid: 1 minut


En bygning på lejet grund henviser til en bygning, der er opført på en grund, som ejes af en anden person. I sådanne situationer har bygningsejeren ikke ejendomsret til grunden, men har i stedet en aftale med ejeren af grunden om at leje eller lease jorden til opførelse af bygningen.

Bygningen og grunden har hver sit ejendomsblad i tingbogen. Det betyder altså at grunden og bygningen har hver sin juridiske ejer.

Bygningen er tinglyst på “ejet blad”, det betyder at bygningens ejer har omtrent samme rettigheder som ejere af bygninger på egen grund.

Der kan eksempelvis godt optags lån i bygningen, selvom den er opført på lejet grund.

Hvem har ansvaret for vedligeholdelse af lejegrunden?

I en typisk lejeaftale er ansvaret for vedligeholdelse af grunden normalt overdraget til lejeren af bygningen. Dette betyder, at bygningsejeren normalt ikke skal sørge for at opretholde grunden, herunder at beskære træer og buske, fjerne ukrudt og rengøre eventuelle fællesarealer.

Skal du købe bolig eller have ændret et skøde?

Mere end 17.000 boligkøbere har anvendt Skøde Centrets juridiske assistance til boligkøb eller skødeskrivning, og vi sidder også klar til at hjælpe dig med din sag.

Du kan starte en sag helt uforpligtende hos os. Hvis sagen efterfølgende ikke kan gennemføres, annullerer vi den blot igen, uden regning til dig.

trustpilot

SE PRISER

Scroll to Top