Skøde overdragelse mellem ægtefæller – hvordan?

Skødeoverdragelse ægtefælle

For at komme formelt med på din ægtefælles hus, skal der ske en såkaldt skødeoverdragelse mellem ægtefæller.

Hvordan kommer jeg med på min ægtefælles hus?

Der er to måder hvorpå man kan lave skødeoverdragelse mellem ægtefæller.

Metode 1: jeg køber mig ind på ejendommen til alm markedspris

Du kan købe dig ind i ejendommen til alm markedspris. Denne model vælges typisk, hvis økonomien mellem ægtefæller er adskilt. Hvis denne metode vælges, skal man også betale en tinglysningsafgift, som i dette tilfælde er 0,6% af købsprisen + 1750 kr.

Metode 2: min ægtefælle forærer mig halvdelen af ejendommen

En anden mulighed er at din ægtefælle forærer dig halvdelen af ejendommen. Hvis I vælger denne løsning, vil der skulle betales tinglysningsafgift beregnet af halvdelen af den offentlige vurdering. Det vil sige, at tinglysningsafgiften i dette tilfælde bliver 0,6% af halvdelen af den offentlige vurdering + 1750 kr.

Må man overdrage ejendom som gave mellem ægtefæller?

Man må godt overdrage en ejendom som gave til ægtefælle. Tidligere skulle dette ske via en gaveægtepagt som blev tinglyst, men det er ikke længere nødvendigt. I stedet laves et skøde som tinglyses.

Er det overhovedet nødvendigt at jeg er med på skødet?

Det er ikke et lovkrav at være med på et skøde hvis man er ægtefæller, men det kan i mange situationer være fordelagtigt. Det kan fx være relevant ved senere skilsmisse, hvis man har særbørn fra tidligere ægteskab. Endvidere kan det være relevant hvis ægtefællen som pt. ejer huset, har selvstændig virksomhed. Derfor kan det være en god ide at være med i skødet for at sikre dine rettigheder.

Har I brug for hjælp til skødeoverdragelse mellem ægtefæller, kan vi være behjælpelige med sagen via vores alt-i-en skødepakke mellem ægtefæller.