Forside » skøde » Overdragelse af skøde mellem ægtefæller: Alt du skal vide
Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig. Har du brug for hjælp til skødeskrivning, kan du finde en skødepakke, der passer til dine behov her.

Overdragelse af skøde mellem ægtefæller: Alt du skal vide

Skødeoverdragelse ægtefælle

Af Skøde Centret

For at komme formelt med på din ægtefælles hus, skal der ske en såkaldt overdragelse af skøde mellem ægtefæller.

I artiklen forklares, hvordan man laver en skødeoverdragelse mellem ægtefæller.

Hvordan kommer jeg med på min ægtefælles hus?

Der er to måder hvorpå man kan lave skødeoverdragelse mellem ægtefæller.

Metode 1: jeg køber mig ind på ejendommen til alm markedspris

Du kan købe dig ind i ejendommen til alm markedspris. Denne model vælges typisk, hvis økonomien mellem ægtefæller er adskilt. Hvis denne metode vælges, skal man også betale en tinglysningsafgift, som i dette tilfælde er 0,6% af købsprisen + 1.850 kr.

Metode 2: min ægtefælle forærer mig halvdelen af ejendommen

En anden mulighed er at din ægtefælle forærer dig halvdelen af ejendommen. Hvis I vælger denne løsning, vil der skulle betales tinglysningsafgift beregnet af halvdelen af den offentlige vurdering. Det vil sige, at tinglysningsafgiften i dette tilfælde bliver 0,6% af halvdelen af den offentlige vurdering + 1.850 kr.

Skøde Centret er specialiseret i at behandle skødesager mellem ægtefæller.

trustpilot

Håndtering af sagen med alt-i-en skødepakke

✔ En komplet skødepakke som rummer alt det nødvendige papirarbejde i forhold til at få overdragelsen af ejendommen på plads.
✔ Et udvidet skøde, som også rummer den vigtige formalisering af jeres aftale. Vores skøde er således ikke blot et standard minimalskøde.
✔ En fast pris du kan regne med fra starten af. Der kommer således ingen ekstraregninger eller tillæg senere hen.

trustpilot
SE PRISER
Det er uforpligtende: Hvis overdragelsen ikke kan gennemføres, koster det ikke noget.

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe 70 20 21 29 (man - fre: 9-17).

Må man overdrage ejendom som gave mellem ægtefæller?

Man må godt overdrage en ejendom som gave til ægtefælle. Tidligere skulle dette ske via en gaveægtepagt som blev tinglyst, men det er ikke længere nødvendigt. I stedet laves et skøde som tinglyses.

Skal der betales skat, når man forærer en ejendom til ægtefælle?

Nej, der skal i udgangspunktet ikke betales skat af en gave, der bliver overdraget mellem ægtefæller. Dog skal der betales tinglysningsafgift på skødet i forbindelse med overdragelsen af fast ejendom mellem ægtefæller.

Skal begge ægtefæller stå på skødet?

Det er ikke et lovkrav at være med på et skøde hvis man er ægtefæller, men det kan i mange situationer være fordelagtigt. Det kan fx være relevant ved senere skilsmisse, hvis man har særbørn fra tidligere ægteskab. Endvidere kan det være relevant hvis ægtefællen som pt. ejer huset, har selvstændig virksomhed. Derfor kan det være en god ide at være med i skødet for at sikre dine rettigheder.

Det er også muligt at have en ægtepagt, der regulerer forholdet mellem ægtefællerne, og dermed også overdragelser af fast ejendom. Det anbefales altid at få en juridisk rådgiver til at hjælpe med at udarbejde en ægtepagt, så man er sikker på at alle relevante forhold er taget med.

Hvordan foregår overdragelse af skøde mellem ægtefæller?

Man skal bruge et tinglysningsdokument hvis man skal overdrage et skøde, og den skal registreres i tingbogen hos tinglysningsretten.

Kan man ikke selv underskrive med MitID, kan man anvende en tinglysningsfuldmagt.

Skal man have vitterlighedsvidner til skødet?

Der skal ikke anvendes vitterlighedsvidner på skøder mere, da skødet i dag udarbejdes og tinglyses digitalt. Skødet underskrives med MitID, og der skal ikke anvendes vitterlighedsvidner.

Skal du have ændret et skøde?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top